Pleťová voda verzus Pleťové tonikum - Poznáte rozdiel?

17.01.2024 • Vyznajte sa

Nono pletova voda s kyselinou hyaluronovou na hydrataciu a docistenie pleti

V dnešnom svete krásy a starostlivosti o pleť je na trhu množstvo produktov, ktoré sľubujú krásnu a zdravú pleť.

Dve často zmiešané kategórie sú pleťová voda a tonikum. V tomto článku preskúmame rozdiely medzi týmito dvoma produktmi, aby ste sa mohli správne rozhodnúť o tom, ktorý z nich je pre vašu pleť najlepší.

Pleťová voda a pleťové tonikum sú dva rôzne produkty určené na starostlivosť o pleť, a hoci sa môžu líšiť v zložení a účinkoch, ich hlavným cieľom je pripraviť pokožku na ďalšie kroky v starostlivosti o pleť a odstrániť nečistoty.

Čo je pleťová voda?

Pleťová voda je bežne známa aj ako micelárna voda. Je to jemný čistiaci prostriedok, ktorý pomáha odstraňovať nečistoty, make-up a prebytočný olej z pokožky. Obsahuje micely, ktoré sú mikroskopické časticové štruktúry, schopné priťahovať a naviazať nečistoty. Pleťová voda často obsahuje ľahké hydratačné zložky a môže byť vhodná pre všetky typy pleti vrátane citlivej.

Náš tip: Pleťová voda od NANO Beauty s blahodarnými účinkami pre vašu pleť!

Nano beauty pleťová voda s kyselinou hyaluronovou

Pri hľadaní ideálnej pleťovej vody by ste mali zvážiť výhody, ktoré vám ponúka.

Pre tých, ktorí hľadajú nielen účinný čistiaci prostriedok, ale aj produkt, ktorý hydratuje a zanecháva pokožku sviežou, by sme chceli odporučiť hydratačnú pleťovú vodu s kyselinou hyalurónovou od NANO beauty. táto pleťová voda je zároveň aj ideálnym doplnkom k NANO Beauty suchým pleťovým maskám – viac o ponuke masiek na našom blogu. V kombinácii s hydratačnými látkami zvyšuje účinnosť prenosu aktívnych látok z masky do pleti.

Prečo práve Pleťová voda od NANO Beauty?

Pleťová voda s kyselinou hyalurónovou je plná aktívnych látok, ktoré pleť pomáhajú hydratovať. Denné používanie pleťovej vody NANO Beauty zaistí účinnú a dlhotrvajúcu hydratáciu vašej pokožky.

Aké sú účinné látky Pleťovej vody od NANO Beauty?

Hlavnou zložkou je voda. Voda je základným stavebným kameňom zdravej pleti. Pravidelná aplikácia vody na pleť pomáha udržať pokožku hydratovanú, čo je kľúčové pre zachovanie elasticity. Voda nezanáša póry, odstraňuje kožný maz, čistí a rozjasňuje pleť.

Kyselina hyalurónová, ktorá je dôležitou zložkou pleťovej vody, je látka prirodzene sa vyskytujúca v pokožke. Vyskytuje sa v medzibunkových hmotách rôznych tkanív alebo aj v kĺboch, kde má funkciu maziva. Pomáha pokožku hydratovať a zároveň, vďaka svojej štruktúre, zadržiava vodu a ďalšie aktívne látky v pleti, čo má za následok vysoký a dlhý hydratačný efekt a lepšiu elasticitu pleti. Je to látka telu vlastná.

Aloe Vera, po latinsky Aloe Barbadensis, je rastlina, ktorá sa pre kozmetiku využívala už v starovekom Egypte a jej účinky sú veľmi známe. Z rastliny sa v kozmetike využíva gél, ktorý je bohatý na vitamíny (napríklad vitamín C, A, B1, B3 alebo B6), polysacharidy, aminokyseliny a ďalšie zložky, ktoré synergicky pôsobia na pleť antioxidačným účinkom. Rovnako ako pri kyseline hyalurónovej, Aloe vera na seba viaže vodu a pomáha tak k hydratácii pleti. Okrem toho má aj regeneračné a upokojujúce účinky, je teda vhodné Pleťovú vodu aplikovať napríklad po celodennom pobyte na slnku v kombinácii s Regeneračnou nanovláknovou maskou NANO Beauty.

Okrem týchto aktívnych látok obsahuje pleťová voda napríklad Ureu, Vitamíny B3 a B8, prírodné sodné soli kyseliny mliečnej, anízovej, salicylovej, ktoré majú hydratačné aj antioxidačné účinky a stabilizujú pH pleti. Voda je tiež obohatená šetrnými konzervantmi, ktoré zabraňujú mikrobiálnej kontaminácii.

Aké výhody prináša pravidelné používanie hydratačnej pleťovej vody NANO Beauty?

  • Jednoduchšia a pohodlná aplikácia pomocou rozprašovača
  • Hydratácia, upokojenie a rozjasnenie pleti
  • Lepší prenos aktívnych látok do pleti pri aplikácii masky alebo séra a krému
  • Bohatá na účinné látky
  • Vhodná aj pre citlivú pleť
  • Šetrné konzervačné látky na zabránenie mikrobiálnej kontaminácie
  • Jemná a príjemná parfumácia

Prirodzene, pleťová voda je navrhnutá s ohľadom na rôzne typy pleti, vrátane citlivej pleti. Zaraďte ju do svojej dennej rutiny a uvidíte, ako môže zmeniť spôsob, akým sa staráte o svoju pleť.

Priamo u nás v ALEXIA Beauty štúdiu si túto nano pleťovú vodu môžete vyskúšať aj zakúpiť

Čo je tonikum?

Tonikum je ďalší produkt, ktorý sa často používa v ošetrovacej rutine. Hlavným cieľom tonika je obnoviť pH hodnotu pokožky po čistení. Toniká môžu obsahovať rôzne zložky, ako sú antioxidanty, vitamíny, aloe vera alebo kyseliny, ktoré pridávajú ďalšie výhody pre pleť. Tonikum môže pomôcť zjemniť a vyhladiť pokožku, a zároveň pripraviť ju na nasledujúce kroky v ošetrovacej rutine, ako je aplikácia séra alebo krému.

Aký je rozdiel medzi pleťovou vodou a pleťovým tonikom?

v zložení – v účinkoch – v použití

Zloženie

Pleťová voda: má obvykle jednoduchšie zloženie a často obsahuje vodu a jemné čistiace látky. Niektoré pleťové vody môžu obsahovať aj prírodné extrakty z rastlín alebo hydratačné zložky, ale ich hlavnou funkciou je čistenie a osvieženie pleti.

Pleťové tonikum: majú zložitejšie zloženie a môžu obsahovať rôzne aktívne zložky, ako sú kyseliny (napríklad kyselina salicylová alebo glykolová), antioxidanty, hydratačné látky, vitamíny a ďalšie. Ich zloženie sa často prispôsobuje konkrétnym potrebám pleti, napríklad toniká pre mastnú pleť môžu obsahovať látky, ktoré kontrolujú nadmerný olej, zatiaľ čo toniká pre suchú pleť môžu byť bohatšie na hydratačné zložky.

Účinky

Pleťová voda: je určená hlavne na odstránenie povrchových nečistôt, mazových sekrétov a make-upu a na osvieženie pokožky. Môže tiež dočasne stiahnuť póry a pripraviť pokožku na nasledujúce kroky v starostlivosti o pleť.

Pleťové tonikum: má širší rozsah účinkov, vrátane vyhladenia pokožky, vyrovnanie pH hodnoty, hydratáciu, čistenie hlbších pórov a poskytovanie rôznych prospešných látok pre konkrétnu potrebu pleti. Niektoré toniká môžu pomôcť aj pri redukcii akné alebo pigmentových škvŕn.

Použitie

Pleťová voda sa používa najmä po očistení pleti odličovačom alebo čističom na odstránenie zvyškov nečistôt a make-upu. Je to obvykle prvý krok v rutine starostlivosti o pleť.

Pleťové tonikum sa často používa po očistení pleti, ale môže sa použiť aj medzi ďalšími krokmi v starostlivosti o pleť, aby poskytlo dodatočnú hydratáciu a výhody aktívnych zložiek.

Slová na záver

Celkovo platí, že pleťová voda a pleťové toniká sú určené na rôzne typy pleti a potreby, a je dôležité vybrať si ten správny produkt pre vašu konkrétnu pleťovú rutinu a typ pleti. Niektorí ľudia môžu používať oba tieto výrobky, zatiaľ čo iní sa môžu rozhodnúť pre jeden z nich podľa svojich individuálnych potrieb.

Nevadí ak si neviete vybrať čo je pre vás to najvhodnejšie.

Aj na to sme tu pre vás my v ALEXIA Beauty Studiu.

Aby sme vám poradili a spoločne zhodnotili, stav a typ vašej pleti, a tak vybrali ten najvhodnejší produkt práve pre vás.


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®


Galéria k článku

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›