Robia peelingy zázraky?

19.01.2022 • Vyznajte sa

Robia peelingy zázraky?: titulná fotka

Peelingu sa hovorí aj exfoliácia. Ide o odstraňovanie odumretých buniek kože, aby sme dali priestor tvorbe nových. Pleť sa takpovediac „odhalí“ niečomu novému. Preto nie je na zahodenie používať peeling aj doma a to pravidelne. Rozoznávame niekoľko druhov peelingov, ktoré vám v našom článku priblížime a pozrieme sa aj nato, ktoré z našich ošetrení je po peelingu to najvhodnejšie.

Najzákladnejšia úloha peelingu

Peeling nemá pre nás predstavovať niečo nepríjemné. Vôbec nejde o agresívnu ani bolestivú procedúru. A to najmä v dnešnej dobe, keď možností ako si dopriať dobrý peeling, je naozaj dostatok. Veľa záleží aj na samotnom type pleti, či jej disfunkciách. Napríklad konkrétne mechanický peeling s drsnými časticami určite nie je vhodný pre citlivú ani aknóznu pleť. Poďme sa na druhy a typy peelingov pozrieť bližšie.

Základné druhy peelingov

Chemický peeling

Ošetrenie prebieha pomocou nanášania koncentrátu chemickej látky, kyseliny, v sile 20 až 70%. Používa sa kyselina glykolová, mandľová, salicylová alebo mliečna. Ale pozor. To, že ste boli na chemickom peelingu, bude na vašej tvári rozoznateľné ešte niekoľko dní po aplikácii. Pleť môže zostať začervenaná a dokonca aj mierne poštipkávať. Pre finálny želaný výsledok sa odporúča túto procedúru opakovať šesť až deväť krát. Chemický peeling rieši aj výraznejšie kožné problémy ako akné, drobné vrásky, rozšírené póry a aj pigmentové škvrny.

Mechanický peeling

Ako už samotný názov prezrádza, ide o akciu v tomto prípade vyvolanú obrusovaním pleti. Toto obrusovanie robia abrazívne častice, ktoré sú v mechanických peelingoch obsiahnuté. Môže ísť o drvené mandle, pemzu, ale aj morský piesok. Jemnejšie bývajú zrniečka z malín alebo jahôd. Peeling môžete opakovať aj častejšie, vždy podľa typu pleti a očakávaného výsledku. Mechanický peeling odstráni odumreté, staré kožné bunky a odhaľuje hladšiu pleť.

Enzymatický peeling

Predstavuje ten najjemnejší peeling aj pre tú najcitlivejšiu pleť. Vďaka obsahu enzýmov dokáže čistiť pleť. Najviac používané sú ovocné enzýmy ako mango, papája, ale aj alantoín a vitamíny E, C, F. Na jeho intenzite to neuberá. Jeho použitie je možné aj niekoľko krát do týždňa. Pleť po aplikácií zostáva hladká a čistá.

Ultrazvukový-laserový peeling

Aktuálne patrí k najmodernejším metódam čistenia pleti v kozmetických salónoch. Účinkuje pomocou vysokofrekvenčných vibrácií zo špeciálnej ultrazvukovej hlavice. Práve tieto vibrácie čistia póry a odstraňujú odumreté bunky. Ide o bezbolestné ošetrenie a vhodné pre každú pleť.

Peelingy na doma

Konkrétne v našom beauty štúdiu nevykonávame samostatnú procedúru – peeling pleti. Avšak vďaka našim skúsenostiam a skúsenostiam našich spokojných klientok vám vieme odporučiť jedny z najúčinnejších prípravkov na trhu, aby sme si urobili účinný peeling tváre v pohodlí domova.

Pre domáce používanie peelingu môžeme odporučiť 2v1 - Bieliaci peeling

Skrýva v sebe hneď dva účinky – peelingovanie a bielenie. Pleť efektívne zbaví odumretých častíc a zároveň zmierňuje intenzitu pigmentových škvŕn. Je veľmi vhodný práve v období od jesene do jari, kedy je žiadúce zjednocovať farbu pleti, odstraňovať rôzne škvrny a pigmentové fliačky po letnom období. Tento produkt je z eshopu Beligo.sk - Depigmentante bieliaci peeling, viete ho zakúpiť aj priamo v našom štúdiu.

Jemnejší peeling s abrazívnymi časticami, ktorý máme odskúšaný je Kaviárový peeling. Ide o peelingový a čistiaci krém s jemnými abrazívnymi časticami. Zloženie s extraktom z kaviáru pomáha odstraňovať odumreté bunky z povrchu, zlepšuje vzhľad pórov a dodáva pleti nový jas. Pravidelným používaním sa môžete tešiť na hydratovanú a zároveň dokonale vyčistenú pleť, zbavenú odumretých buniek, pripravenú na ďalšiu starostlivosť. Nakoľko má krémovú konzistenciu, po opláchnutí je pleť krásne vláčna, hebká, hydratovaná, bez nepríjemného pocitu pnutia alebo vysušenia. Tento produkt je z eshopu Beligo.sk, ale viete ho zakúpiť aj priamo v našom štúdiu.

Určite stoja za zmienku aj Enzymatický biologický peeling vo forme séra s bacillus ferment, alebo Biologické peelingové sérum s kyselinou glykolovou pre extrémne citlivú, problematickú a jemnú pleť. Veľmi šetrne a mimoriadne účinne rozpúšťa odumreté bunky kože, pohlcuje ich a podporuje obnovu nových, čím pleť dosahuje krásny žiarivý vzhľad. Dodáva pokožke vlhkosť. Pokožka vyzerá, a aj je jemnejšia a hladšia, hydratovaná a pružná. Vynikajúce prírodné peelingy so zvlhčovacími účinkami.

Babské rady – ako si vyrobiť peeling doma

Peelingy si viete vyrobiť aj doma. Neodporúčame sa však púšťať do zložitých procesov. Menej je niekedy viac a na domáci peeling vám stačia dve ingrediencie. Kávový sós a olivový olej. Peeling bude obsahovať jemné abrazívne častice. Stačí naniesť na pleť krúživými pohybmi a po pár minútach zmývať. Okrem pokožky tváre ho viete použiť aj na celé telo.

Tecarové ošetrenie pleti po peelingu

Nezabúdajte peeling zaradiť k vašej pravidelnej rutine. Pleť ste si už dokonale vyčistili? Cítite ako sa zbavila už odumretých kožných buniek a získala hladšiu štruktúru a výraznejšie jemný vzhľad? Poďme jej teraz dopriať tie najúčinnejšie aktívne látky, ktoré vďaka vašej poctivej príprave dokážu prenikať oveľa hlbšie do pokožky a tam liečiť zápal, vyrovnávať nedokonalosti pleti a napomáhať k zjednoteniu tónu pleti. Ošetrenie pleti s prístrojom Tecar CRV Beauty, ktorý v sebe spája diatermiu a mezoterapiu, vpravuje účinné látky obsiahnuté v géli hlboko do pleti (kyselinu hyalurónovu, aktívny kyslík, deanol, pantenol a ďalšie). Získate tak okamžité vypnutie pleti, rozžiarenie a hĺbkovú hydratáciu, ktorá napomôže k ešte účinnejšej výplni vrások. Naštartujeme spoločne obnovovacie procesy v pleti, tvorbu nového kolagénu a elastínu. Pleť bude mať opäť žiarivý vzhľad a vyplnené vrásky.

Veríme, že vďaka správnej starostlivosti o našu pleť, ktorá nekončí za dverami salónu, dosiahneme skutočne výrazne mladší vzhľad a krásne hladkú pokožku tváre.

Čo poviete, ideme do toho spoločne?


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®


Galéria k článku

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›