Červené žilky (rosacea, ružovka, ružienka) a ako na ne…

07.01.2020 • Kozmetické problémy

Červené žilky (rosacea, ružovka, ružienka) a ako na ne...: titulná fotka

Rosacea je zápalové ochorenie kože. Prejavy sú spočiatku nenápadné. Dochádza k prechodnému začervenaniu pokožky tváre. Rosacea sa najčastejšie objavuje u dospelých, bez ohľadu na typ pleti alebo jej farbu. Trpí ním okolo 40 miliónov ľudí na celom svete!

Ak sa červené žilky na tvári objavujú už aj bez zjavnej príčiny (výrazná zmena teplôt, konzumácia príliš pálivých jedál, búrlivé emócie, pitie alkoholu a horúcich nápojov) a pretrvávajú dlhšiu dobu, dokonca nemiznú vôbec – tu už hovoríme o častom zápalovom ochorení kože rosacea. Niekedy sa spolu so začervenaním môžu objavovať aj pupienky a zápalové vriedky. Tie sa našťastie hoja bez vzniku jaziev.

Rosacea sa vyskytuje najmä u ľudí so svetlou a citlivou pleťou. Jej príčiny nie sú úplne známe. Výrazné je štípanie alebo pálenie na postihnutých miestach, presvitajú tenké cievky, koža v postihnutých oblastiach tváre sa môže ošupovať, objavujú sa škvrny, neskôr vzniká zhrubnutie a hrboľatosť kože nosa. Často sa nesprávne považuje za akné, ekzém či kožnú alergiu.

Rozlišujeme tri štádiá rosacey. Skoré štádium, stredne ťažká zápalová forma a ťažká hyperplastická forma.

Prvé, skoré štádium sa prejavuje prechodným začervenaním, ktoré postupom času zostáva trvalé s viditeľnými žilkami. V tomto štádiu je potrebné začať s liečbou čo najskôr. Pomôže vám najmä minimalizovať vystavovanie sa rizikovým vonkajším vplyvom, ktoré sa podieľajú na zhoršovaní stavu. Dôležité je nevystavovať sa slnku bez ochranného faktora, v zime si chrániť tvár šálom, nedotýkať sa a zbytočne si nešúchať pokožku tváre, nekonzumovať alkohol, horúce nápoje, korenisté jedlá. Vyhýbajte sa pultovým steroidným krémom, pokiaľ vám ich neodporučil lekár. Hektický a stresujúci životný štýl môže tiež spustiť rosaceu. Tento stav sa zhoršuje, pokiaľ nie je vhodne liečený.

Správnym ošetrovacím procesom a používaním špeciálnych hydratačných kozmetických prípravkov je možné v tomto prvopočiatočnom štádiu redukovať začervenanie prejavujúce sa u citlivej pokožky spôsobené rosaceou. Súčasne môže správnou starostlivosťou o plet nastať znižovanie pocitu pálenia a precitlivenosti pokožky, ktorá nadobudne výrazne prirodzenejší a rozjasnenejší vzhľad. Postupne dochádza i k odstraňovaniu ošupovania kože a jej dôkladnej hydratácii.

Ak ste sa rozhodli začať riešiť začínajúce prejavy vášho skorého štádia zápalového ochorenia rosacea, kontaktujte Alexia Beauty Studio, ktoré vám s týmto problémom môže pomôcť. Nečakajte až do leta, začnite už teraz, aby ste sa cítili sebavedomejší a zdravší čím skôr.


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›