Ako si správne umývať tvár?

10.10.2020 • Vyznajte sa

Ako si správne umývať tvár?: titulná fotka

Dokonalá pleť áno, ale kde začať so starostlivosťou❓ Lebo predstaviť si ju vie každá z nás…🤔 Prvým a základným pilierom je dôkladné čistenie a umývanie si tváre.

Pleť zbavíme odumretých buniek a nečistôt. Aj umývanie je veda 😉. Frekvencia, postupy a použité prípravky sú rozdielne v závislosti od typu pleti, líčenia, ale aj ročného obdobia. Poďme sa nato pozrieť bližšie.

Tvár je potrebné umývať si častejšie ako raz denne. Umývaniu tváre by sme sa mali venovať aspoň 30 sekúnd, ak používame prípravky proti akné tak minimálne minútu, aby stihli účinkovať. Večer pred spaním to berieme ako samozrejmosť, odstránime a zmyjeme všetky kozmetické prípravky a pripravíme tvár na spánok. Pleť najskôr odlíčime – odličovacími obrúskami, gélmi alebo pleťovým mliekom a pleťovou vodou. Po dôkladnom umytí môžeme naniesť sérum, krém okolo očí, krém na tvár a oddať sa slastnému spánku 😴. Práve v noci je najlepšia absorpcia zložiek z kozmetických prípravkov.

Ráno je však rovnako dôležité odstrániť z tváre nečistoty, ktoré sa počas noci vyplavili, osviežiť a rozprúdiť cirkuláciu krvi a pripraviť pleť na nanesenie make-upu. A stále to nestačí. V prípade, ak chodíte cvičiť, je dobré si tvár umyť alebo utrieť vlhčenou vreckovkou vždy po cvičení, čím odstránite z pleti zvyšky potu 👌.

Dôkladne si umyť tvár čistou vodou je tiež jedna z ciest. Doplnili by sme však prípravok, ktorý je vhodne zvolený podľa typu vašej pleti, bez alkoholu. Ak si nie ste istá typom pleti, zvoľte prípravok, ktorý neobsahuje mydlo, tie sú vhodné pre všetky typy pleti. Raz až dva krát do týždňa môžete použiť aj peeling určený na pokožku tváre. Pleťový peeling je jemnejší ako peeling na telo, zbaví nás odumretých buniek. Ak máte suchý typ pleti zvoľte prípravky s bambuckým maslom a prídavkami hydratačných látok. Pri mastnej pleti voľte skôr peniace prípravky. Odličovacia micelárna voda je určená pre všetky typy pleti, avšak nie na každodenné používanie. Pleti prospieva aj para, z pórov uvoľňuje oleje a maz. Preto ak sa sprchujete v teplej vode, umyte si počas toho aj tvár.

Zopár rád na záver..

✅Voda dokáže umyť len 65% mastnoty a zvyškov buniek, preto treba použiť aj čistiaci produkt.

✅Vedeli ste, že pleť si treba umývať vlažnou až studenou vodou? Tá horúca ju vie poriadne podráždiť.

✅Ponechanie nečistôt a make-upu na tvári spôsobuje zápal, pokožka je mdlá, bez kyslíka a dochádza aj k poklesu hladiny kolagénu.

✅Uterák, ktorý používate na tvár, majte vždy čistý a používajte ho iba vy.

✅Pleť si nešúchajte uterákom. Áno, je to náš zlozvyk, robiť všetko v rýchlosti, ale naučme sa to inak. Jemne prikladať uterák na tvár, aby nasal zbytky vody bez podráždenia pleti. Cieľom nie je pleť úplne vysušiť. Mierne vlhká pleť lepšie absorbuje sérum.

Tak ako, je vaša pleť opäť svieža a pripravená na nový deň❓ Máte pocit, že iba správne umývanie pleti nestačí ❓ Áno, je to tak 👍

Doprajte jej ďalšie rozjasnenie, oživenie, spevnenie a redukciu vrások spolu s hydratáciu a výživou.

💖✨🌞Toto všetko viete pleti zabezpečiť vďaka luxusnému liftingovému a hydratačnému ošetreniu určenému na okamžité vypnutie a hydratáciu.🌞✨💖

Počas ošetrenia v ALEXIA Beauty Studiu vaša pleť zažije reštart. Odporúčaná kúra je 5 – 6 ošetrení pre dlhodobý a maximálny účinok.

Tak milé dámy, kedy sa vidíme? Vieme si dohodnúť aj večerný či víkendový termín.

💖 Vaša pleť sa vám odmení mladistvým a sviežim vzhľadom 💖.


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›