Aká je najzákladnejšia denná starostlivosť o pleť?

22.01.2023 • Vyznajte sa

Aká je najzákladnejšia denná starostlivosť o pleť?: titulná fotka

Čo má byť súčasťou dennej starostlivosti o pleť?

Bez nutnosti použiť príliš veľa produktov...

So starostlivosťou o pleť je to tak trochu ako s chudnutím, najdôležitejšie je začať, aj keď po malých krokoch. V tomto článku vám poradíme kedy a kde začať, s čím začať a ako úspešne pokračovať. Nenechávame vás na holičkách a v rámci nášho príspevku sa budeme snažiť jednotlivé kroky vysvetliť tak, aby ste sa v tom už nikdy nestrácali.

 Na to, aby bola naša denná rutina starostlivosti o pleť aj účinná, musíme zvoliť správne poradie produktov, ale čo je ešte dôležitejšie, vyberať produkty podľa typu našej pleti, aby jej skutočne pomáhali a viditeľne minimalizovali výskyt problémov, ktoré nás na pleti trápia.

 Zámerne v článku používame pojem „proces“, pretože najlepšie odzrkadľuje celé fungovanie starostlivosti o pleť. Vedeli ste, že význam slova proces je aj sled prirodzenej alebo zostrojenej postupnosti úkonov alebo udalostí a procesy opakujúce sa konštantnou rýchlosťou sa považujú za periodické a čím periodickejší je proces, tým užitočnejší je ako základ? 😊


Proces č. 1 ČISTENIE

Myslíte si, že ak nepoužívate make-up pleť netreba čistiť? Nie je tomu tak. Dokonca by sme mali pleť čistiť až dva krát denne, večer, ale aj ráno. Prečo?

Pleť, na ktorej nie je nanesený make-up zachytáva nečistoty; prach a ostatné zvyšky z externého prostredia, ktoré sa okolo nás bežne vyskytujú, a týchto sa chceme predsa pred spaním zbaviť. Ak sa pravidelne líčime, tak čistenie pleti pred spaním je kľúčové. Ak by sme tento krok opomenuli môžeme si spôsobiť nežiadúce problémy ako začervenania, podráždenie pleti, upchaté póry, polámané riasy a ďalšie. A ako je to s čistením ráno? Tak ako naše telo, aj naša pokožka v noci regeneruje. Spúšťa obnovovacie procesy, ktoré napomáhajú pokožke vyplavovať a odstraňovať odumreté bunky a tieto sa hromadia na jej povrchu. Aby sme našu pleť pripravili na líčenie, ktoré bude vyzerať hladko a dlho vydrží, musíme ju najskôr vyčistiť.

Na odlíčenie viete použiť čistiacu vodu, čistiacu penu, čistiaci gél, odličovaciu vodu, dvojfázové odličovacie, ale aj čistiace pleťové obrúsky a mlieka. Určite nepoužívajte všetky vymenované možnosti. Vyberte si tú, ktorá najviac vyhovuje vám a vášmu typu pleti. Najčastejšie však hľadáme tie najrýchlejšie riešenia, preto viete siahnuť aj po kombinácií produktov, niektoré dokonca plnia aj funkciu tonizácie, ale o tej až v ďalšom procese.

A čo je na celom čistení to najlepšie? Správne a dokonale vyčistená pleť je pripravená na prijímanie ďalších produktov.

Ako urobiť pleti dobre?

Doprajte jej prípravky, ktoré sa k nej hodia.

Každý typ pleti si vyžaduje a zaslúži svoju špeciálnu starostlivosť.

Mastná pleť

Táto pleť má sklony k nedokonalostiam a preto je odkázaná na pravidelné a dôkladné  hĺbkové čistenie. Odporučili by sme siahnuť aj po čistiacom peelingu, či dokonca aj micelárnej vode. Určite sa vyvarujte prípravkom s obsahom oleja.

Zrelá a suchá pleť

Ako starneme naša pokožka stráca svoju elasticitu, netvorí už v takej miere kolagén a stáva sa suchšou. Tu myslime na hydratáciu. Siahnite po čistiacom mlieku alebo géli, ktoré v takej miere nevysušia pleť.

Zmiešaná pleť

Kombinuje spravidla dva typy pleti; všeobecne suchšia a mastná v takzvanej T-zóne (čelo, nos, brada). Pre každú oblasť by sme zvolili iný typ produktov, aby nám vytvárali na pleti rovnováhu a aby naše problémy s pleťou ešte nezhoršili. Bežne bývajú dostupné čistiace produkty konkrétne na zmiešaný typ pleti, zvolili by sme na začiatok čistiace gély.

Normálna pleť

Máte to šťastie, že vám bola do vienka daná normálna pleť bez výrazných problémov a disfunkcií? Gratulujeme! Nezabudnite sa o ňu aj tak pravidelne starať a vždy zvoľte produkty, po ktorých budete mať príjemný pocit na pokožke, nevysušia ju, ale ani príliš nepremastia.


Proces č. 2 TONIZÁCIA

Prinavráťme pleti jej prirodzené pH, to je úloha tonika. Pomáha odstrániť posledné aj nepatrné zvyšky nečistôt a odumretých buniek. Na základe zloženia tonika môže ísť o hydratačné tonikum alebo exfoliačné. Na našu pleť pôsobí ako nečakané osvieženie a upokojenie, práve preto je tento krok starostlivosti až druhý v poradí, prípadne ako sme už vyššie spomenuli, pre ušetrenie času viete siahnuť po odličovacom prostriedku, ktorý už je priamo v kombinácii s tonikom.


Proces č. 3 JEMNÉ OČNÉ OKOLIE

V okolí očí je naša pokožka najtenšia a práve preto si zaslúži aj svoju špeciálnu starostlivosť. Tu sa najčastejšie prejavia naše známky únavy ako opuchy očí, tmavé kruhy pod očami aj mimické vrásky. Pomôcť minimalizovať tieto nedokonalosti nám môže očný krém, očný gél, ale aj očné sérum, prípadne pod-očná maska. Vedeli ste, že na očné okolie stačí naniesť krém o veľkosti menšieho hrášku? Vďaka tomu nám aj očný krém, ktorý má spravidla 15 ml vydrží niekedy aj tri mesiace. Produkty nanášame jemným vklepkávaním a nikdy nenanášame na pohyblivé viečko.

Veľmi praktický je očný roll-on od PostQuam Professional, ktorý má v rámci aplikátora kovovú guľôčku, ktorá nám príjemne očné okolie aj premasírujte a schladí.

Ak aj napriek správnej starostlivosti genetika nepustí, zostávajúce problémy vieme šikovne zakryť kvalitným korektorom. Za nás môžeme odporučiť Hydratačný make-up s kyselinou hyalurónovou od EMANI Vegan Cosmetics. Ide o vegánsky produkt, ktorý okrem obsahu kyseliny hyalurónovej má v sebe aj korektor, ktorý skutočne kryje. Nájdete ho aj v našom katalógu produktov – tu.

Nosíte v lete slnečné okuliare? Ak nie, zapíšte si to medzi predsavzatia pre tento rok. Okuliare chránia nielen našu šošovku pred slnečným žiarením, ale aj naše očné okolie a ako bonus nám pomáhajú, aby sme sa toľko nemračili a nezvýrazňovali si vrásky v okolí očí.

Viete ako ešte môžete uľaviť svojmu očnému okoliu, rozžiariť ho a prebudiť? Objednajte sa k nám na mikromasáž očného okolia a aj vaša pleť sa vám poďakuje.

PS: Mikromasáž je veľmi obľúbená aj u pánov.


Proces č. 4 POUŽITE SÉRUM A KRÉM

Dodržali ste všetky procesy? Ak áno, tak vaša pleť sa doslova teší na dávku ďalšej starostlivosti. Doprajte jej kvalitné sérum a následne krém, ktoré vám prinesú želaný výsledok s ohľadom na váš typ pleti. Prvé informácie a výber produktov nájdete v našom katalógu produktov. V ALEXII vám s výberom radi pomôžeme. U nás spoznáte kozmetiku na pleť, telo a vlasy svetových značiek. Všetky produkty sú k dispozícii na vyskúšanie v našom beauty štúdiu. Na cenu produktov sa informujte osobne v ALEXII alebo nás kontaktujte emailom.

Ako sa starať o pleť zvnútra?

Starostlivosť o pleť nie je iba „vonkajšia“ záležitosť. Na pleti sa odráža aj naša správna výživa a pitný režim. Vďaka vhodnej kombinácii prípadne aj s použitím doplnkov výživy, vieme násobne napomôcť k zlepšeniu stavu našej pleti.


Chcete vašu pleť rozmaznávať?

1.       Doprajte jej pleťovú masku. Za nás sú jednoznačne TOP NANO Beauty suché pleťové masky – prečítať si o nich viac viete na našom blogu - tu.

Masky vieme distribuovať aj do ďalších kozmetických salónov.

2.       Počas umývania pleti použite vlažnú až studenšiu vodu, nikdy nie horúcu.

3.       Vyhraďte si špeciálny uterák určený iba na tvár a k pleti ho iba jemne prikladajte, nikdy neotierajte ani nešúchajte po tvári.

4.       Doprajte si skrášľujúce ošetrenia v ALEXIA – Beauty štúdiu.

.

Na výber máte hneď niekoľko typov ošetrení:

Okamžité omladenie s Tecar terapiou

Luxusné liftingové ošetrenie na okamžité vypnutie, rozžiarenie a hydratáciu tváre a vyhladenie vrások. Maximálny a viditeľný omladzujúci efekt dosiahnutý najnovšou rádiofrekvenčnou biostimuláciou v kombinácii s transdermálnou aplikáciou výplňových látok na prírodnej báze s pozdvihujúcim účinkom, viditeľná remodelácia – zvýraznenie kontúr tváre, spevnenie elasticity pokožky.

Účinné a veľmi cenené aj ako príležitostné ošetrenie pred významnými udalosťami v živote, kedy chceme vyzerať čo najlepšie – bezbolestná a neinvazívna mezoterapia.

Revitalizácia pokožky s laserom

Synergiou technológie Phorma Beauty Laser 3.0 s BioFiller gélom dosahujeme hlbokú a biostimulačnú akciu pre skutočné omladenie. Dochádza k znovuzloženiu poškodených alebo porušených elastínových vlákien, zhusteniu kolagénu, nasiaknutiu pokožky kyselinou hyaluronovou, čo sa prejaví spružnením pokožky, zmenšením hĺbky vrások, hladšou a spevnenou pokožkou.
BioFiller gel obsahujúci vysokú koncentráciu látok ako kyselina hyaluronová, vitamín C a ozón, ktorý je laserovým lúčom s diatermiou hĺbkovo a rýchlo vpravený do pokožky, dokáže účinne omladiť a oživiť bunky, podporiť tvorbu kolagénu a elastínu a rehydratovať pokožku.
Dosiahneme okamžitý efekt s veľmi prirodzeným výsledkom v krátkom čase a s dlhodobým trvaním.

Coolifting  alebo „ošetrenie hviezd na červený koberec“

Ide o najnovšie ošetrenie v našej ponuke, vďaka ktorému získate hĺbkovú hydratáciu a žiarivé vypnutie – vyhladenie pleti. V beauty svete ide o revolučnú metódu regenerácie, omladenia a vypnutia pokožky. Tento profesionálny prístroj vytvára silný prietok CO2, ktorý preniká do hlbších vrstiev pokožky spolu s veľmi vysokou koncentráciou účinných látok.

 Výhodou ošetrenia je:

-          Okamžitý účinok – intenzívna hydratácia, lifting - vypnutie, rozjasnenie pleti, redukcia vrások a prevencia ich vzniku.

-          Dlhodobý účinok – omladenie, regenerácia, zlepšenie textúry a kvality pokožky, aktivácia syntézy kolagénu, čo prispieva k zlepšeniu pružnosti pleti.


Pred každým ošetrením si s klientmi/klientkami prechádzame ich stav pleti, očakávané výsledky a vďaka tejto úvodnej konzultácii vieme vhodne vybrať prístroj aj ošetrenie, ktoré sú tými najvhodnejšími pre potreby danej pleti.

V závere v prípade záujmu vám radi odporučíme aj vhodnú starostlivosť na doma (séra, krémy, masky, kúry a iné).  


Doprajte si tie najúčinnejšie omladzujúce ošetrenia a váš skutočný vek už nikdy nebude ľahké uhádnuť.


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›