Tipy a triky na dokonalý make-up v zrelom veku

04.03.2024 • Vyznajte sa

Tipy a triky na dokonalý make-up v zrelom veku: titulná fotka

Začítajte sa do nášho nového článku, ktorý je venovaný kráse a sebavedomiu v zrelom veku!

Make-up je umením, ktoré nám dokáže pomôcť vyjadriť našu osobnosť a zdôrazniť našu prirodzenú krásu v každom veku. Pre mnoho žien v zrelom veku však môže byť výber správnych produktov a aplikácia make-upu výzvou.

S cieľom pomôcť vám cítiť sa sebavedome a krásne, sme sa rozhodli zdieľať s vami niekoľko osvedčených tipov a trikov na dosiahnutie dokonalého make-upu, ktorý lichotí zrelej pleti a neupozorňuje na  jemné nedokonalosti.

Od prípravy pleti až po výber vhodných produktov a techník aplikácie, naša misia je vám poskytnúť užitočné rady, ktoré vám pomôžu spraviť si ľahký make-up, ktorý vás rozžiari.

Okrem toho sme tu, aby sme vám ponúkli exkluzívny prístup k našej širokej ponuke kvalitných vegánskych a prírodných produktov dekoratívnej kozmetike – EMANI Vegan Cosmetics, priamo v našom štúdiu ALEXIA.

Poďte s nami na cestu k dokonalej kráse a sebavedomiu v každom veku!

Ľahký make-up, fixátor, púder - zjednotí, zmatní a rozžiari pleť

Prečo je dôležitá príprava pleti pred nanesením make-upu a čo všetko zahŕňa?

Príprava pleti pred nanesením make-upu je kľúčová pre dosiahnutie optimálnych výsledkov a dlhotrvajúceho efektu.

Celková príprava pleti pred nanesením make-upu zahŕňa čistenie pleti; áno, aj ráno treba pleť očistiť od odumretých buniek, aplikáciu séra a krému (podľa typu vašej pleti), nanesenie SPF produktu, pre dokonalú ochranu pleti pred slnečným žiarením, použitie primeru alebo podkladovej bázy pod make-up.

Tento postup zabezpečí vyhladenie drobných nerovností a vyplnenie jemných vrások, vďaka čomu pomôže pripraviť pleť na make-up, ktorý nám vydrží skutočne po celý deň. Dodržaním týchto krokov si vytvoríme ideálnu základňu pre aplikáciu make-upu a zabezpečíme, že výsledný vzhľad bude oku lahodiaci a dlhotrvajúci.

Ranné čistenie a príprava pleti pred nanesením make-upu

Rady o správnych technikách aplikácie make-upu pre zvýraznenie pozitívnych aspektov zrelého vzhľadu a minimalizáciu vrások

Téma líčenia je bezodná studňa inšpirácie, tipov, trikov, návodov a produktov. Nižšie vám uvedieme zopár rád, ktorými môžete začať.

Korektor náš pomocník!

Správne použitie korektora môže výrazne zlepšiť vzhľad pleti a minimalizovať nedostatky, ako sú tmavé kruhy pod očami, pigmentové škvrny a iné nepravidelnosti.

Aplikujte korektor na tmavé kruhy pod očami. Jemným poklepkávaním prstov alebo štetcom pod očami až po vnútorný kútik oka a mierne smerom k lícnym kostiam. Vyberte odtieň korektora, ktorý je o jeden odtieň svetlejší ako váš make-up, aby sa dosiahol rozjasňujúci efekt.

Ak máte začervenanú pokožku okolo nosa alebo akné či pigmentové škvrny, môžete na tieto miesta tiež použiť korektor na korekciu farby.

Dôležité je použiť primerané množstvo korektora a dôkladne ho „zapracovať“ jemným vklepkaním, aby sa dosiahol prirodzený vzhľad a nepôsobil, že ho je príliš veľa.

My jednoznačne vsádzame na Tekutý korektor s praktickým aplikátorom, od EMANI, ktorý je v troch odtieňoch. Príďte si ho k nám vyskúšať.

Rozjasnenie a zjednotenie drobných pigmentových nezrovnalostí

Make-up, na ktoré miesta ÁNO a kde s ním šetriť 🤔?

Pri aplikácii make-upu je dôležité vedieť, na ktoré oblasti pleti aplikovať viac produktu a kde s ním šetriť, aby sa dosiahol prirodzený vzhľad a minimalizovalo sa preťaženie pleti. Pri aplikácii make-upu je dôležité mať na pamäti, že menej môže byť viac, a vedieť, kde s produktom šetriť, aby sa dosiahol prirodzený a elegantný vzhľad.

Make-up vyberáme podľa typu pleti, tekutý a krémový; pre normálnu, zmiešanú, suchú pleť alebo skôr púdrový; pre mastnú a zmiešanú pleť. Make-up nanášajte na celú tvár, aby ste vyrovnali tón pleti, zakryli nedostatky a zjednotili pleť. Nanášať make-up je najvhodnejšie s použitím štetca, aby sme minimalizovali riziko prenosu baktérií cez prsty na tvár.

A kde teda s make-upom šetriť?

Make-up šetrite v plytkých líniách: v miestach s vráskami alebo jemnými líniami, ako sú okolie očí a úst. Tu používajte menej produktu, aby sa minimalizovalo zdôrazňovanie týchto oblastí.

Ak používate púdrový make-up, šetrne ho aplikujte, aby sa minimalizovalo preťaženie pleti a vyhnite sa nadmernému zvýrazňovaniu textúry pleti.

Experimentujte s rôznymi technikami nanášania a produktmi, kým nenájdete ten správny pre váš štýl a potreby. Aj v tejto fáze sme tu pre vás.

EMANI dekoratívna kozmetika ponúka make-up tekutý – Ochrana mladosti v troch prispôsobivých odtieňoch, make-up krémový Deluxe make-up pre ľahkú aplikáciu, make-up púdrový Zmatňujúci make-up pre mastnú pleť a horúce leto a Drťový – práškový make-up – s odtieňmi sa „vyhráme“ spolu.

Aj oči vedia mať svoje zvodné čaro😊

Výber očných tieňov je na vás. Niekto si ich ladí k farbe očí a iní zase k farbe vlasov či oblečenia.

Ak máte problém s mastnou pleťou, je dobré použiť podkladovú bázu pod očné tiene, ktorá nám pomôže s tým, aby sa tiene nerozmazávali a skutočne držali tam kde majú.

Ak máte prax v používaní očnej linky – smelo v tom pokračujte.

Na záver už iba špirála; predlžujúca, zhusťujúca alebo posilňujúca, na zvýraznenie očí a pridanie hĺbky pohľadu.

Zdravé a krásne líčenie očí

DOŤUK  (púder, kontúrovanie, fixátor, rúž)

Hotový make-up si jemne zapudrujte, aby ste predĺžili jeho trvácnosť a zjednotili farebný tón celej pleti. Naneste kontúrovacie a zvýrazňovacie produkty na lícne kosti, čelo, bradu a nos, aby ste vytvorili rozjasnený vzhľad a definované rysy tváre.

V zrelom veku menej používame trblietavé lícenky a skôr siahame po matných farbách. Určite môžeme odporučiť, u nás najžiadanejší, Rozjasňovač Feeling Loveddodá žiaru pleti, ale nie lesk.

Ak vás čaká dlhý deň je možnosť na záver použiť fixátor na make-up, hydratačný alebo zmatňujúci.

Naneste zvodný rúž na pery, aby ste zdôraznili ústa a líčenie je hotové.


Možno vám to príde ako veda, ale sme tu pre to, aby sme vám vašu cestu za krajšou - zdravšou pleťou uľahčili. Asi to poznáte aj z pracovného života, že dobrá príprava robí 80% finálneho úspechu a to platí aj pri výbere kozmetiky.

O to viac nás teší, že môžeme u nás ponúkať skutočne kvalitnú, prírodnú a vegánsku dekoratívnu kozmetiku, ktorá nie len kryje nedostatky pleti, ale pomáha jej vyrovnať sa s jej nedostatkami a aj prejavmi hormonálnych zmien.

Kozmetika EMANI je výsledkom úsilia svojej majiteľky, ktorá sama mala veľmi problematickú pleť a vďaka tomu hľadala nové možnosti a postupy, ako si spraviť make-up, ktorý nedusí pleť, ale zdôrazňuje jej prirodzenú krásu.

Večerná rutina starostlivosti o pleť

Večerná starostlivosť o pleť, odlíčenie a čistenie pleti je veľmi široká téma a preto sa jej budeme venovať samostatne v niektorom ďalšom našom článku. Napriek tomu zhrnieme aspoň základné body večernej rutiny pre vašu krásnu pleť:

1.     Odlíčenie pleti – s vhodným prípravkom podľa typu vašej pleti (mlieko, gél, pena, voda...)

2.     Dočistenie pleti – micelárna voda, pleťová voda, tonikum...

3.     Peeling pleti – môže byť a nemusí

4.     Nanesenie vášho obľúbeného séra a krému

Ak sa chcete zamerať na zlepšenie vašej večernej starostlivosti o pleť a pomôcť s výberom vhodných produktov práve pre váš typ pleti, neváhajte sa na nás obrátiť a v rámci bezplatnej konzultácie vám poradíme konkrétne produkty, ktoré si následne viete zakúpiť aj priamo v našom beauty štúdiu Alexia.  

Poradíme a pomôžeme s výberom vhodných produktov

V ALEXIA beauty štúdiu je vám k dispozícii skúsená odborníčka na poskytnutie osobnej starostlivosti a poradenstva pri výbere produktov, ktoré najlepšie vyhovujú potrebám vašej zrelej pleti. Každá z nás je individuálna a tak treba pristupovať aj k našej pleti.

Okrem toho, si môžete každý produkt u nás vyskúšať, môžeme vám ho naniesť po ošetrení a pre nákup sa môžete rozhodnúť aj neskôr.

Tešíme sa na vás v ALEXII 😊



Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®


Galéria k článku

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›