Správna starostlivosť o krk a dekolt

16.07.2021 • Kozmetické problémy

Správna starostlivosť o krk a dekolt: titulná fotka

Zrelá žena a jej krk a dekolt v dokonalej forme

Považujete sa za zrelú ženu? Jednoduchá otázka, ale ťažšia odpoveď. Zrelou ženou zvykneme nazvať dámu po päťdesiatke, aj čerstvú tridsiatničku. Dovolíme si povedať, že takú pomyselnú hranicu tvorí obdobie okolo dvadsaťpäťky, kedy ľudské telo stráca schopnosť tvoriť kolagén a nato, aby sme si zachovali pevnú pokožku treba ju najmä dostatočne hydratovať a pravidelne dopĺňať práve spomenutý kolagén. Ako sa hovorí, vek ženy prezradí jej krk a dekolt (a ruky – ale o nich až v ďalšom blogu). Je to preto, že na týchto miestach je pokožka najtenšia a teda aj náchylnejšia na vznik vrások a stratu elasticity. Prinášame preto niekoľko rád ako svoj krk a dekolt udržať v dokonalej kondícii.

Krk

Práve to je miesto kde vidieť prvé príznaky ochabovania pokožky. Najmä od zrelého veku treba tejto oblasti venovať špeciálnu pozornosť. Už len naše vedomé rozhodnutie sa pre pravidelnú starostlivosť danej oblasti tela nám prinesie blahodarné účinky.

Krémy a séra na pravidelnú starostlivosť

Správne zvolené prípravky zabezpečia zlepšenie pevnosti a pružnosti pokožky. Séra a krémy obnovia bunky v oblasti krku a dekoltu a postarajú sa o vyhladenie pokožky. Ideálne je používať produkty, ktoré majú hydratačný a liftingový efekt. Práve tie prinavrátia pokožke mladistvý look a správny tonus. Doprajme preto aj svojmu krku rozmaznávaciu starostlivosť.

Zbavte sa ochabnutej pokožky a vrások

Ako sme už v úvode naznačili, naše telo prirodzene prestáva tvoriť kolagén už po dvadsaťpäťke. Doplniť si ho môžete vo forme vitamínov, tekutých prípravkov, drinkov a iných výživových doplnkov. Keď k nemu pridáte Vitamín C, opäť naštartujete produkciu kolagénu v organizme a zabezpečíte si tak rozjasnenú, pružnú a vyživenú pokožku bez vrások. Nezabudnite ani na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú obsiahnuté v rybách, olivovom oleji, avokáde či viacerých druhoch orechov.

Prístrojová terapia a výsledky neinvazívnych beauty ošetrení

Kvalitné talianske prístroje, ktoré používame v Beauty Studiu ALEXIA zaručujú viditeľné výsledky. Vďaka nášmu ošetreniu Spevnenie pokožky krku a dekoltu bude vaša pokožka spevnená, oživená, vypnutá a vyhladená. A to s okamžitým aj dlhodobým efektom vďaka biostimulácii prirodzenej tvorby elastínu a kolagénu. Pokožka vďaka neinvazívne aplikovanej kyseline hyaluronovej nadobudne nádherný hydratovaný a oživený vzhľad. Jedinečný efekt oživenia a spevnenia pokožky, odstránenie príznakov starnutia, obzvlášť pri uvoľnenej a klesajúcej pokožke je dosahovaný rádiofrekvenčnou biostimuláciou v kombinácii s transdermálnou aplikáciou výplňových látok. Podporí tvorbu nového kolagénu a elastínu, zvýši tonus pokožky. Opäť dodáme energiu bunkám pokožky a vy sa môžete tešiť z omladenia na počkanie.

Dekolt

Dokonalý dekolt, ktorým sa pochválite pri nejednej slávnostnej udalosti. Poradíme vám ako sa k nemu dopracovať a akými spôsobmi si ho viete udržiavať v top forme.

Ako na spevnenie dekoltu a poprsia

Teraz vás veľmi nepotešíme, ale veľmi účinná je striedavá sprcha, teda sprchovanie teplou a studenou vodou. Začínať treba vždy teplým, nie horúcim prúdom a končiť studeným. Sprcha rozprúdi cirkuláciu krvi a toku lymfy a váš dekolt sa vám odmení mladistvým vzhľadom so spevnenou pokožkou. Ak to je však na vás moc, je tu ďalšia oveľa „humánnejšia“ rada. Dodržujte správnu polohu tela pri spánku. Úplne najideálnejšie je spať na chrbte. Pokožka sa netrie o posteľnú bielizeň, nekrčí sa a nepodlieha ani gravitačným zákonom. Ráno sa prebúdzate s pevnou a vyhladenou pokožkou aj na dekolte. Do starostlivosti o dekolt zahrňte aj prsníky. Počas masáže si viete urobiť aj samovyšetrenie prsníkov, ktoré je veľmi dôležité v rámci prevencie spojenej s včasným odhalením začínajúceho onkologického ochorenia. Správny postup ako na samovyšetrenie nájdete aj na stránkach Avon za Zdravé prsia.

Domáca starostlivosť o dekolt a prsia

Masírujte sa. Masáž dokonale prekrví a vyhladí pleť a rovnako vie pôsobiť aj na dekolt. Masáži sa stačí venovať raz či dva krát do týždňa po desať minút. Myslite na to, že masáž treba vykonávať zdola nahor. Pokožka na týchto miestach je citlivejšia a jemnejšia, preto je dôležitý aj smer. Okrem masáže sa dekoltu viete povenovať aj vo forme masky. Úžasné sú tie z domácich ingrediencií ako olivový olej a banán, prípadne med. Nanesiete, necháte pôsobiť pätnásť až dvadsať minút a zmyjete vlažnou vodou.

Neinvazívne a bezbolestné prístrojové ošetrenia, ktoré majú výsledky

Špičkové talianske prístroje, ktoré používame v Beauty Studiu ALEXIA zaručujú viditeľné výsledky už po prvom ošetrení. Vďaka našej procedúre Spevnenie pokožky krku a dekoltu bude vaša pokožka spevnená, oživená, vypnutá a vyhladená. Rádiofrekvenčná biostimulácia zabezpečí pružnosť a hĺbkovú hydratáciu pokožky, prirodzenú podporu tvorby kolagénu a elastínu a mladistvý vzhľad. Počas ošetrenia aplikujeme kyselinu hyalurónovú, vysokokoncentrovaný aktívny kyslík, extrakt zo ženšenu a ďalšie účinné látky, vďaka čomu pokožka nadobudne nádherný hydratovaný a oživený vzhľad. Odporúčame absolvovať sériu 8 ošetrení (2x týždenne) pre dosiahnutie maximálneho účinku. Kúru je možné opakovať 3x ročne.  Jedinečný efekt oživenia a spevnenia dekoltu a odstránenie príznakov starnutia. Zaručene navrátime sviežosť ochabnutej a unavenej pokožke.

Dekolt bez vrások

Pokožka v oblasti dekoltu je veľmi jemná a takmer bez podkožného tuku. Vedeli ste, že správne držanie tela tiež podporuje pružnosť pokožky, Preto sa vystrime – menej bude trpieť chrbtica, budeme pôsobiť sebavedomejšie a samozrejme aj štíhlejšie. Zároveň posilníme prsné svaly. Pamätáte si ako vás mama učila chodiť vzpriamene? Aj vám dala na hlavu zopár kníh a museli ste tak chodiť po dome? :)

Kozmetické – invazívne zákroky

Všetky procedúry, ktoré vykonávame v našom štúdiu sú NEINVAZÍVNE a BEZBOLESTNÉ.

Opakom sú rôzne kozmetické zákroky, ktoré môžete podstúpiť, ak si chcete dať urobiť korekciu brady – krku – dekoltu – poprsia. Môže ísť o zákroky ako omladenie krku plazmou alebo laserovou metódou, úprava brady botoxom alebo výplňou s kyselinou hyalurónovou. A samozrejme k dekoltu neodmysliteľne patrí úprava poprsia. Rozhodnutie či ísť cestou pravidelnej neinvazívnej starostlivosti bez chirurgického zákroku alebo si ľahnúť pod skalpel, necháme na vás. Ak si však predsa vyberiete tú prirodzenejšiu cestu, sme rozhodnuté vás na nej sprevádzať.

Cviky na spevnenie krku a dekoltu

Stačí zopár cvičení a vy sa môžete okoliu chváliť dokonalým labutím krkom. Nápomocné sú cviky z tvárovej jogy, za nás môžeme odporučiť výborné video cvičenia, ktoré má Zuzana Ondrisová. Napríklad pery v tvare „O“ alebo „E“ napnú svaly na krku.

Ochrana pred vplyvom slnečných lúčov

Práve počas jari až leta sa treba pokožke na krku a dekolte venovať obzvlášť. Tu dopadajú slnečné lúče najviac. Nezabúdajte na správny UV faktor, ktorý nás ochráni pred sčervenaním pokožky a pigmentovými škvrnami. Výborné sú oleje, ktoré chránia pokožku a zároveň posilňujú jej prirodzenú bariérovú funkciu. Optimálnu ochranu zabezpečia aj potraviny bohaté na vitamíny ako jahody, ríbezle, citrusové plody, mrkva, paradajky, paprika, brokolica a mnohé ďalšie.

Hydratácia, hydratácia a ešte raz hydratácia

Už známa fráza pri starostlivosti o pleť. Dostatočnou hydratáciou, či už dostatočným príjmom tekutín alebo nanášaním prípravkov zabezpečujete telu potrebné látky na vypĺňanie vrások a udržanie alebo prinavrátenie pružnosti. Neplatí to však len o pleti. Netreba zabúdať aj na krk a dekolt, ktoré sú akoby prirodzeným nasledovaním tváre, preto sa nebojte pri používaní obľúbeného krému na tvár pokračovať s jeho nanášaním aj na krk a dekolt. Prípadne stavte na istotu a používajte prípravky určené špeciálne na hydratáciu, výživu a spevnenie poprsia, krku a dekoltu. Pozor však, na krku a dekolte aplikujeme prípravky vždy zdola nahor.

Parfumy a ich aplikácia na krk a dekolt

Každá z nás chce príjemne voňať svojmu okoliu. Nešťastným zlozvykom mnohých dám je aplikácia parfumu priamo na pokožku krku a dekoltu. Parfumy často obsahujú alkohol, ktorý pokožku vysušuje a dráždi. Preto sa vyhnite ich nanášaniu priamo na pokožku. Najvhodnejšie je streknúť si ich na oblečenie alebo zápästia.

Šperky a bižutéria

Nádherný dekolt zvýrazní dokonalý šperk. Dajte si však pozor na masívne náhrdelníky, ktoré môžu zaťažiť pokožku na dekolte a tak spôsobiť jej natiahnutie a rýchlejšie starnutie. Aj jemný a decentný šperk vynímajúci sa v krásnom dekolte vie zvýrazniť osobnosť ženy a spraví vás neprehliadnuteľnou.

Milé dámy,

nezabúdajme na starostlivosť o krk a dekolt, ktoré pri pohľade na nás dotvoria celkový mladistvý vzhľad.

Ak sa rozhodnete pre cestu pravidelnej starostlivosti sme rozhodnuté vás na nej sprevádzať.

Nepodceňujte pozornosť venovanú vášmu krku a dekoltu a objednajte sa na prvú procedúru v našom luxusnom Beauty Studiu ALEXIA v Trenčíne ešte dnes.


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®


Galéria k článku

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›