Slovník výrazov ľudskou rečou

26.01.2020 • Vyznajte sa

Slovník výrazov ľudskou rečou: titulná fotka

Čo znamená... alebo Vysvetlenie všetkých pojmov používaných pri skrášľovaní ľudského tela.⁠

Milé dámy a páni, pre viacerých z vás sú výrazy používané v kozmetike a pri skrášľovaní tváre a tela cudzie. Neviete, čo si máte pod niektorými pojmami predstavovať a preto si niekedy radšej skrášľovaciu procedúru ani nedoprajete. ⁠

V tomto blogu vám postupne budeme pridávať vysvetlenia každého neznámeho výrazu, ktorý je použitý na našej webovej stránke, lebo chceme, aby ste mali zrozumiteľne podané všetko o skrášľovacích možnostiach. ⁠

Vysvetlenia budú podávané tak, aby im každý porozumel - jednoduchou ľudskou rečou.

Niekedy nie je čas, alebo sa hanbíte (obávate?) spýtať vašej kozmetičky ako vlastne tá-ktorá procedúra prebieha, čo znamená, aké výsledky môžete očakávať, aké sú zdravotné kontraindikácie, ako máte následne doma pokračovať v starostlivosti o svoju pleť a mnohé ďalšie.⁠

Teraz máte možnosť nájsť všetky výrazy vysvetlené na jednom mieste.⁠ Ak vám niektorý chýba, alebo sa ho chcete dozvedieť skôr ako ho my máme zaradený do svojho rozvrhu - jednoducho nám napíšte a my ho uverejníme do Slovníka výrazov skôr.

Medzi prvé sme zaradili nasledovné štyri súvisiace výrazy:

Kozmetológia, Kozmetika, Kozmeceutiká, Farmaceutiká

  • Kozmetológia – veda zaoberajúca sa biológiou kože, výskumom a prípravou kozmetických prípravkov, overovaním ich vlastností a spôsobov použitia. Na výsledkoch tejto komplexnej vedy sa podieľajú vedeckí a odborní pracovníci z mnohých vedných odborov.

Zaoberá sa teda starostlivosťou o telesnú krásu a odstraňovaním kozmetických chýb a nedostatkov.

Výsledky kozmetológie využíva k prospechu svojmu a k prospechu svojich klientov Kozmetika - čo je priamo praktická činnosť.

Kozmetológia bez kozmetiky by bola bezúčelná, tak ako je nezmyselná kozmetika bez kozmetológie. Obe majú ten istý záujem, v strede ktorého sa vedecký odbor prelína s praxou.

  • Kozmetika – je to väčšina kozmetických produktov s veľmi nízkou koncentráciou aktívnych zložiek. Je možné zakúpiť si ju v bežne dostupnej obchodnej sieti drogérií alebo lekární aj pre domácu starostlivosť o pokožku. Tieto produkty pôsobia na najvrchnejšiu vrstvu pokožky – epidermu.

Kozmetika je zároveň aj pojem praktickej činnosti využívania výsledkov kozmetológie.

Vyššie koncentrácie aktívnych látok sú obsiahnuté v špeciálnych produktoch, ktoré najčastejšie nájdete priamo u dermatovenerológov (odborných lekárov) alebo v kozmetických a skrášľovacích štúdiách a salónoch krásy. Rozhodne nie v drogérii.

Odborne vyškolený personál štúdií krásy a kozmetických salónov ovláda postupy používania týchto vysoko koncentrovaných prípravkov. Po zhodnotení typu a stavu pleti vám vie navrhnúť niekoľko najvhodnejších skrášľovacích procedúr a domácu starostlivosť, ktoré budú personifikované - určené presne pre vás a za účelom riešenia práve vášho problému alebo požiadavky. Takýto výber najvhodnejších produktov si bežný zákazník v predajni pravdepodobne sám nevyhodnotí, nakoľko ponuka produktov je veľmi široká a popis nie je dostatočne rozsiahly.

Na pleť, ktorá potrebuje nevyhnutne pozitívnu zmenu, treba určite kozmetiku s aktívnymi zložkami vyššej koncentrácie. Vyhľadať odborníka je preto rozhodne na mieste.

  • Kozmeceutiká – prípravky medzi kozmetikou a liekmi. Je to kombinácia klasickej kozmetiky a farmaceutík. Obsahujú aktívne zložky s medicínskym účinkom v koncentrácii schopnej terapeutických účinkov. Je to prechodná skupina prípravkov medzi kozmetickými prípravkami a farmaceutickými prípravkami.

Od kozmetiky sa líšia predovšetkým tým, že sa pokúšajú liečiť príčinu, nie následok. Kozmeceutiká sú zamerané na podporu a obnovu vlastných mechanizmov kože.

Kozmeceutiká prenikajú hlbšie do pokožky (epidermy aj dermy). ⁠

V oblasti skrášľovania ľudského tela sa kozmeceutiká orientujú na boj proti starnutiu pleti a na riešenie kožných problémov. Pomáhajú novotvorbe kolagénu a elastínu, oživujú a vypínajú ochabnutú a unavenú pleť. ⁠

K dosiahnutiu deklarovaného efektu sa využívajú moderné poznatky, nikátne ingrediencie a pokročilé technológie, o ktorých sa dozviete viac aj na webovej stránke štúdia krásy Alexia.

  • Farmaceutiká sú produkty výhradne na lekársky predpis. Pôsobia aktívne aj na podkožnú tkanivovú vrstvu. ⁠

Obsahujú substancie (látky, zložky), ktoré majú lekárske vlastnosti.⁠

  • Mezoterapia je vpravovanie účinných aktívnych látok z krémov a gélov hlbšie do pokožky.

Patrí medzi najúčinnejšie protivráskové a omladzujúce ošetrenia pleti. Podporuje tvorbu kolagénu, elastínu a nových buniek, okamžite obnovuje, vyhladzuje, rozjasňuje a hydratuje pokožku. Pôsobí preventívne aj liečebne. Má silný protivráskový účinok.

Zároveň dochádza aj k zjemneniu jazvičiek po akné.

Táto metóda aplikuje čiže vpravuje mezoterapeutické roztoky (kyselinu hyaluronovú, vitamíny, séra, antioxidanty, minerály, peptidy, rastové faktory, kmeňové bunky...) do pokožky za účelom hydratácie pleti, skvalitnenia jej tonusu (elasticity, pevnosti a pružnosti), redukcie vrások a celkovej regenerácie pokožky.

Mezoterapia výrazne zlepšuje elasticitu pokožky, vypína povädnuté časti tváre, rozjasňuje a spevňuje pleť na tvári, pokožku na krku a dekolte.

Mezoterapia zaručuje, že špeciálne koncentrácie látok ako napr. kyselina hyaluronová, séra, antioxidanty a iné, preniknú do hlbších štruktúr pokožky, čím sa dosiahne maximálne intenzívna hydratácia, vypnutie a spevnenie pokožky, vyhladenie jemných a stredne hlbokých vrások. Pokožka zostane krásne revitalizovaná.

Výsledky sú viditeľné už po prvej aplikácii😉.

Je určená najmä pre suchú pleť bez jasu. Oživí a rozjasní unavenú a mdlú pokožku.

Vynikajúci omladzujúci a liftingový efekt poskytuje aj zrelšej pleti.

Výborne navracia život bunkám, čo určite každý ocení napríklad aj po dlhšej rekonvalescencii.

Mala by sa stať súčasťou pravidelnej starostlivosti o pokožku každej ženy, ktorej záleží na sviežom, zdravom a mladistvom vzhľade 👌 .

Nabudúce si povieme niečo o pojmoch Invazívna a Neinvazívna mezoterapia.⁠⁠

V ďalších častiach si povieme niečo podrobnejšie o pojmoch Rádiofrekvencia a Lifting - metódy používané pri skrášľovaní pleti tváre a pokožky tela.


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®


Galéria k článku

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›