Kedy už obyčajná kozmetika nestačí?

20.03.2022 • Vyznajte sa

Kedy už obyčajná kozmetika nestačí?: titulná fotka

Naozaj by sme mali chodiť pravidelne na kozmetické ošetrenia?

Určite áno! Nikdy nie je neskoro začať s pravidelnou starostlivosťou.

 

Kedy začať?

V skutočnosti sa naša starostlivosť o pokožku a pleť začíname od narodenia. Prvým okúpaním, nakrémovaním a olejčekovaním pokožky a pokračuje pravidelným umývaním si tváre ráno po prebudení a večer pred spaním. Keď si začíname ako ženy nanášať na tvár prvé líčenie, tak starostlivosť doplníme o odličovacie prípravky. Po odlíčení však začneme pociťovať, že pleti niečo chýba. A približne v tomto momente siahame po prvých krémoch na tvár. Mladé dámy s pocitom dospelosti prichádzajú do drogérie a vyberajú si svoj prvý krém na tvár. Nehľadia na zloženie, nehľadia na typ pleti ani potreby pokožky, vtedy predáva emócia. Krém pleti nie vždy sadne, tak skúšajú jednu kozmetickú značku za druhom a privodzujú si tak prvé problémy s pleťou. Až v tomto momente častokrát prichádza prvá návšteva kozmetičky.

Ako začať?

Kozmetičku by sme nemali začať navštevovať až s problémami. Zbavme sa predstavy, že návšteva kozmetického štúdia je iba zbytočný luxus. Uvedomme si, že právu tu má začať naša životná cesta správnej starostlivosti o svoju pleť. Cesta, ktorá začína odbornou a kvalifikovanou diagnostikou a pomocou. Vždy je ľahšie a účinnejšie problémom predchádzať ako ich riešiť. Takouto správnou vstupnou konzultáciou do sveta beauty viete sebe, ale aj svojej dcére či vnučke, napomôcť k správnej starostlivosti o svoju pokožku, vďaka čomu vedia efektívne oddialiť prvé príznaky starnutia pleti, ale aj sa vyhnúť nepríjemnostiam ako sú vyrážky, podráždená, alergická a precitlivená pleť.

Ako pokračovať?

Naša pokožka na pleti, ale aj celom tele je takou prirodzenou súčasťou nás, ako aj naše vlasy. Pouvažujte, kedy ste prvý krát navštívili kaderníka? A chodíte k nemu pravidelne? Alebo návšteva maséra, či pedikúry alebo manikúry. Všetky služby, ktoré prispievajú k našej kráse. Vedeli by sme ich vynechať a venovať sa sebe iba „vlastnými silami“, ale ten chýbajúci medzičlánok – odborná a profesionálna starostlivosť – ten by nám pri našich želaných výsledkoch chýbal.

 

Ako vybrať správne beauty studio? Aké sú naše očakávania?

Načo sa pri hľadaní štúdia zamerať?

Pred návštevou beauty štúdia je dobré si pozrieť fotografie interiéru a jednotlivé časti priestorov salónu. Tieto viete nájsť na web stránke salónu, prípadne medzi Google fotkami k danej prevádzke, ktoré zverejnili zákazníčky alebo samotný salón. Ak sa vám to nepodarí, popýtajte sa medzi priateľkami, či niektorá vami vybraný salón pozná a ako opíše jeho priestory.

Už z fotiek alebo opisu, by vám malo vyplynúť, či priestor počas čakania je komfortný a vytvára dojem súkromia. Napríklad koľko miest je na sedenie počas doby čakania, ako blízko je jedna osoba vedľa druhej, prípadne či má samotná čakacia časť aj ďalšie členenie na menšie časti.

Samotný priestor má pôsobiť čisto, útulne a navodiť pocit súkromia.

Ako to robíme my?

Všetky fotografie, ktoré súvisia s našimi priestormi, či už interiérom alebo aj exteriérom (pre vašu ľahšiu orientáciu pri príchode) nájdete tak na našej webovej stránke – alexia.sk, ale aj v prehliadači Google.

U nás to robíme inak.

Novozariadené a esteticky upravené priestory pôsobia pohodlne, s hladkými a čistými líniami a pocit pohody dopĺňa jemná hudba podľa vášho výberu. Náš individuálny prístup oceníte už pri dohodovaní návštevy, na vami zvolený čas, nakoľko pracujeme od skorých ranných hodín do neskorých večerných - a to aj počas víkendov a sviatkov, podľa vášho želania.

Už pri vašom príchode do Alexia beauty štúdia na vás čaká naša odborníčka na krásu. Po vašom vstupe do štúdia sa dvere zatvoria, aby nebolo umožnené len tak neohlásene vstúpiť cudzej osobe. V súkromí, pri dobrej kávičke si spoločne prejdeme možnosti skrášľovacích a kozmetických procedúr a  nájdeme tie najvhodnejšie práve pre vás, s ohľadom na typ a stav vašej pleti. Čas, ktorý strávite u nás je venovaný iba vám.

Ako často opakovať

Do rúk odborníkov by sme sa mali začať zverovať už okolo 25. roku. Sú ženy, ktoré v kozmetickom štúdiu neboli za celý život ani raz. Nebudeme tvrdiť, že treba chodiť tri krát do týždňa (aj keď vieme sa vám venovať aj takto často), ale dopriať si taký skutočný čas na relax a na seba samú, to si predsa zaslúži každá žena. Dámy so začínajúci vráskami aspoň raz do mesiaca a ženy s príznakmi starnutia aspoň raz za dva - tri týždne. Práve odborná a účinná pomoc nám nielenže pridá na kráse a zbaví nás vrások, ale krásna a zdravá pleť povzbudí a dodá nám aj viac sebavedomia.

 

Ale aj tu platí – nikdy nie je neskoro nato, aby sme začali.

Počas vašej prvej návštevy si spoločne doprajeme dostatok času, aby sme sa podrobne venovali diagnostike aktuálneho stavu vašej pokožky, či už na tvári, ale aj na celom tele. Od určenia stavu pokožky sa odvíja aj výber ošetrujúcej kúry a potrebný počet opakovaní ošetrenia, aby sme spoločne dospeli k želanému výsledku, ktorým je vypnutá, rozžiarená a hydratovaná pleť, celkovo mladší a žiarivejší vzhľad a krásne hladká pokožka tváre a celého tela.

 

Chcete si dopriať omladzujúce ošetrenia a ešte ste u nás nikdy neboli? To vôbec nevadí.

Alebo viete o niekom vo svojom okolí, kto hľadá to správne beauty studio?


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®


Galéria k článku

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›