Hodvábna starostlivosť o ruky

07.12.2021 • Kozmetické problémy

Hodvábna starostlivosť o ruky: titulná fotka

Vedeli ste, že vek ženy neprezrádza iba jej tvár a dekolt, ale aj ruky?

Predstavte si, čo všetko naše ruky zažívajú počas dňa – zima, teplo, voda, sucho, dezinfekcie, mydlá... Toto všetko narušuje prirodzenú ochrannú bariéru našej pokožky rúk a narušuje jej obranyschopnosť. Koža stráca silu udržať v sebe vlhkosť a začne sa vysúšať. Aj preto sme do ponuky našich služieb pridali nové – Hodvábne ošetrenie pokožky rúk.

Pokožka rúk

Predstavte si jednotlivé etapy vášho dňa. Je až neuveriteľné, keď si uvedomíte, že čokoľvek robíme vždy pri tom používame ruky. Vystavujeme ich tak tým najrôznejším situáciám kedy sa musia vysporiadať s rôznymi faktormi, ktoré na ne vplývajú. Práve tieto vplyvy sa následne odzrkadlia na pokožke rúk, ktorej kvalita sa môže zhoršiť. Riešenie je v dostatočnej hydratácii, kvalitných kozmetických produktoch a k tomu ošetrenia špičkovými prístrojmi tej najvyššej kvality.

Práve pokožka na chrbtoch rúk patrí k tým najtenším a aj najcitlivejším častiam pokožky. Je to tým, že na tomto mieste sa neukladá tukové tkanivo a preto pokožka na rukách rýchlo starne. Na dlaniach je síce pokožka tvrdšia, ale bez chĺpkov a mazových žliaz, preto ťažšie absorbuje vlhkosť. O to viac by sme mali dbať nato, aby sme prijímali dostatok tekutín, vďaka čomu bude naša pokožka hydratovaná aj v oblasti rúk. Špecifickú starostlivosť si vyžadujú ruky, ktoré majú známky popraskania až rán, prípadne začervenané ruky. Práve to môžu byť príznaky rôznych alergií či chorôb.

Hodvábne ošetrenie pokožky rúk

Ošetrenie s Tecar terapiou (rádiofrekvencia s mezoterapiou)

Ošetrenie s Phorma Beauty Laserom 3.0 (spolu s BioFiller gélom)

 Obe formy ošetrenia rehydratujú pokožku, podporia zhustenie kolagénu, spevnia elastínové vlákna. Rádiofrekvencia počas ošetrenia prináša aj úľavu kĺbikom prstov naštartovaním regeneračných procesov zvnútra. Namáhaná pokožka rúk prezrádza náš vek. Príjemným ošetrením dokážeme zjemniť a hydratovať pokožku, vyhladiť drobné vrásky, spružniť a spevniť tenkú pokožku chrbtov rúk. Nastáva zjemnenie tmavých škvŕn a zjednotenie tónu pokožky. Po prístrojovom ošetrení podporíme hebkosť pokožky rúk kvalitným hydratačným aj regeneračným krémom (odporúčania na tie najlepšie nájdete nižšie). Nezabudneme ani na príjemnú relaxačnú masáž rúk.

Účinné látky:

  • kyselina hyaluronová s trojitou molekulovou hmotnosťou ako účinný vyskosuplement
  • vitamín C ako stimulant produkcie kolagénu a aktívne bielidlo pokožky
  • ozón (aktívny kyslík) s protizápalovým, analgetickým a antioxidačným účinkom
  • Panthenol (provitamín B5) na hydratáciu pokožky a proti starnutiu
  • Deanol na spomalenie hromadenia starnúceho pigmentu, na zvýšenie pružnosti, sviežosti, tónu a jasu pokožky

Ošetrenie chrbtov rúk je vždy jemné a príjemné ošetrenie, ktoré odporúčame absolvovať pri každej návšteve salónu, nakoľko ruky ako druhá oblasť po krku, najskôr prezrádzajú náš vek. Cena jednej procedúry je 39€.

Aj začervenaným a popraskaným rukám sa dá pomôcť

Ak už ruky vykazujú známky silného začervenania, svrbenia či popraskania, treba sa mať na pozore. Nemusí ísť iba o následok suchých, neošetrovaných rúk, ale aj o vážnejšie zdravotné komplikácie, napríklad poškodenie pečene – hepatitída alebo hepatóza, a to už nevyriešite iba krémovaním. Popraskané ruky na dlaniach môžu naznačovať nedostatok vitamínov A a D. Ak majú ruky prasklinky, treba si veľmi dobre prečítať, ktorý krém je možné v takom prípade použiť, aby ste si viac neublížili ako pomohli. Vhodné sú krémy na ruky, ktoré v sebe obsahujú účinné látky so zameraním na hojenie rán a jazvičiek.

Starecké/pigmentové škvrny na rukách

Naše ruky dostávajú zabrať nie len častým umývaním a používaním dezinfekcie, ale aj tým, že ako druhé po našej tvári sú najčastejšie vystavované vplyvom externého počasia. Po lete sa často objavia neželané pigmentové škvrny. Práve naše hodvábne ošetrenie či už Tecar terapiou alebo laserom ich vie výrazne zjemniť a zjednotiť tak tón pokožky. Účinok procedúry podporíte vhodným krémom na ruky.

Prevencia pred starnutím pokožky na rukách

Venujme sa pokožke rúk niekoľkokrát denne

Hydratáciu a starostlivosť vieme rukám dodať aj formou pravidelného krémovania. Vďaka našej dlhodobej spolupráci s eshopom BELIGO.SK vám môžeme odporučiť nami overené a používané krémy na ruky, ktoré sú dostupné k zakúpeniu na spomenutom eshope.

Bieliaci krém na ruky s morským kolagénom je špeciálne vyvinutý tak, aby dokázal zmierniť až zbaviť vaše ruky jemných škvŕn, nazývaných aj starecké škvrny. Krém na ruky s morským kolagénom udržuje dokonalé ruky bez škvŕn, vrások a neustále zvlhčené. Pri pravidelnom používaní bieli pokožku rúk a zabraňuje ďalšiemu vzniku nových pigmentačných nedokonalostí. A k tomu ešte chráni jemnú pokožku rúk pred suchom a vonkajšími vplyvmi. Ruky sú hladké, jemné a mladšieho vzhľadu. V zložení tohto krému na ruky nájdeme Vitamín A, ktorý vďaka svojim regeneračným vlastnostiam prinavráti pokožke jemnosť a hebkosť, Vitamín E s jeho protizápalovými účinkami a to najdôležitejšie pri výskyte škvŕn - morský kolagén. Kolagén zohráva v našom tele nezastupiteľnú úlohu, s pribúdajúcimi rokmi sa prestáva v našom tele tvoriť a preto ho treba dopĺňať. Zabezpečíme si tak dokonale pružnú a elastickú pokožku ako na tvári, tak na rukách.

Luxury Gold krém na ruky s 1% koloidného zlata poskytuje hĺbkovú hydratáciu a zároveň zvlhčuje pokožku rúk. Jeho zloženie ponúka pokožke pocit okamžitej úľavy a sviežosti. Účinné látky obsiahnuté v kréme Luxury Gold poskytujú pokožke hydratáciu, regeneráciu a chránia ju pred vonkajšími vplyvmi. Čo je najlepšie – krém sa rýchlo vstrebáva a povrch nezostáva mastný na dotyk. Jeho zloženie je obohatené o 1 % vločiek koloidného zlata, Vitamín A a Kyselinu salicylovú. Koloidné zlato spomaľuje starnutie pokožky, podporuje jej výživu a dodáva pokožke jas. Vitamín A priaznivo ovplyvňuje kvalitu pokožky. A v neposlednom rade to je kyselina salicylová, ktorá podporuje aktivitu buniek v rámci ich obnovy a likviduje sekundárne infekcie. Krém má príjemnú, nenápadnú vôňu.

Hydratačný a vyživujúci krém na ruky dodá pokožke tie potrebné vitamíny, aby ju zbavil popraskaných miest. Vďaka svojmu zloženiu vyživuje a regeneruje aj veľmi vysušenú pokožku rúk a chráni ju pred ďalším suchom a vonkajšími vplyvmi. Ruky zostanú hladké, jemné a s mladším vzhľadom. Výhodou je, že krém na ruky viete používať niekoľko krát počas dňa a pokožka sa vám zato len poďakuje. Opäť ide o produkt s Vitamínom A, Kyselinou salicylovou, ale aj s Vitamínom E a látkou Allantoin. Určite pri suchej pokožke oceníte krém s Vitamínom E, ktorý účinne bojuje proti svrbeniu, olupovaniu, zápalom či iným degeneratívnym stavom pokožky (psoriáza aj ekzém), vďaka svojim upokojujúcim účinkom, ktoré oceníte aj pri citlivej a narušenej pokožke rúk. Počuli ste už o látke Allantoin? Ide o dokonalý hydratačný prostriedok. Dokáže výborne zadržiavať vodu v kožných bunkách, vďaka čomu budú vaše ruky neustále zvlhčené a zbavíte sa toho nepríjemného svrbenia suchej pokožky. Má výrazné regeneračné účinky.

Excellage krém na ruky poskytne rukám výživu a znovuobnovenie hustoty. Má štyri hlavné benefity a to: hustota, omladenie, výživa a bieliaci účinok na tmavé škvrny. Intenzívne vyživuje pokožku a viditeľne redukuje pigmentové škvrny na rukách. Vysoko výživný krém na ruky s omladzujúcimi účinkami a patentom, ktorý bieli pigmentové škvrny a zabraňuje vzniku novým pigmentovým škvrnám (vďaka patentu Photo Reverse). Má veľmi príjemnú, nevtieravú vôňu. Prvý krém na ruky, ktorý obnovuje komunikáciu medzi kožnými bunkami, ktorá je potrebná pre správnu regeneráciu a pevnosť pokožky. Posilňuje kožnú bariéru, najmä počas častého umývania rúk. Medzi jeho účinné látky patrí kaméliový olej, bohatý na omega 3-6 a hlavne 9 mastné kyseliny, inteligentný polysacharid, technológia Repair+ a patent celulárnej vody. Global Cellular Protection patent navracia pokožke vitálnu funkciu a zvyšuje jej tonus a elasticitu. Zároveň pokožku chráni a dodáva jej výživu. Deň za dňom vyzerajú ruky vyživenejšie a mladšie.

Domáce tipy a triky na ošetrenia rúk

Olejové zábaly, masky na ruky a peelingy

Na olejový zábal vám stačia dve ingrediencie. Olivový olej a pár kvapiek citrónovej šťavy. Suroviny spojte a naneste na ruky. Opatrne navlečte mikroténové rukavice, a ak máte, tak aj bavlnené. Môžete nechať pôsobiť počas celej noci. Ráno sa budete tešiť z hodvábnych a hladkých rúk.

Zábal na ruky si viete pripraviť aj z byliniek; konkrétne z nechtíka lekárskeho. Za hrsť sypanej zmesi povarte desať minút v jednom deci olivového oleja. Zmes nechajte vychladnúť a následne si ju naneste na ruky. Ak máte bavlnené rukavice môžete si ich navliecť pre lepší výsledok.

Aj maska na ruky patrí medzi overené domáce ošetrenie rúk. Hotových masiek na ruky je na trhu niekoľko. Stačí si už iba vybrať podľa obsahu účinných látok a želaného efektu. Doporučenú častosť, použitie ako aj postup nájdete na obale vybraného produktu.

Peeling slúži na odstránenie už odumretých kožných buniek. Vďaka peelingu bude pokožka rúk zjemnená, rozjasnená a hydratovaná. Opäť ľahký domáci postup; zmiešajte lyžicu oleja (je na vás, ktorý zvolíte) a lyžicu kryštálového cukru. Vytvorte hmotu a tou si masírujte ruky päť až desať minút. To čo zostalo, umyte vlažnou vodou a vaše ruky budú hladké ako nikdy predtým.

Zopár cenných rád

Nezabúdajte  na starostlivosť o ruky aj počas zimy

Zima dá našim rukám poriadne zabrať. Chráňme si ich pred mrazom a inými nepríjemnými poveternostnými vplyvmi, napríklad rukavicami.

Upratujte iba v rukaviciach

Čistiace prostriedky, ktoré používame na udržiavanie dokonale čistej domácnosti sú často plné chemikálií, ktoré vedia nenávratne poškodiť a podráždiť pokožku rúk. Preto si pri každom upratovaní nasaďte ochranné rukavice a po skončení doprajte rukám hydratáciu a výživu.

Pravidelne ruky krémujte

Ruky neskryjeme. Sú našou súčasťou a vystavujeme ich zraku okolia pri každej príležitosti. Preto im venujme dostatočnú pozornosť, aspoň takú ako našej tvári. Zopakujme si opäť to známe – vek ženy prezrádzajú aj jej ruky. Vďaka našej jedinečnej ošetrujúcej procedúre a pravidelnému používaniu krémov na ruky - vaše ruky získajú mladistvý vzhľad, budú hydratované a zvláčnené, bez pocitu mastnoty a sucha.

Veríme, že vďaka správnej starostlivosti o naše ruky si z toho veku zopár rokov odoberieme. Čo poviete?


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®


Galéria k článku

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›