Argirelin - peptid s botulotoxínovým efektom

12.04.2021 • Vyznajte sa

Argirelin - peptid s botulotoxínovým efektom: titulná fotka

Čo je to Argirelin  

Argirelin je peptid, ktorému sa zvykne hovoriť aj „živá voda“ pre jeho úžasné účinky. Ide o jeden z najpopulárnejších peptidov, ktorý efektívne pôsobí na minimalizovanie vrások. Španielska spoločnosť Lipotec predstavila originál Argireline® peptid ako prvý multifunkčný peptid zameraný na uvoľnenie svalov zodpovedných za tvorbu expression lines – výrazových línií. Argirelin je značka pomenúvajúca jeden konkrétny typ peptidov – Acetyl hexapeptid.

Argirelin a jeho účinky

Tento revolučný peptid spôsobil prelom v kozmetickej technológii ako neinvazívna alternatíva k botulotoxínu. Argirelin sa svojimi vlastnosťami a účinkami najviac približuje k účinkom botoxu, pretože má schopnosť ovplyvniť komunikáciu medzi nervami a svalom. Prerušuje ich komunikáciu takže nedochádza ku kontrakciám, ktoré spôsobujú vznik vrások. Extra benefitom je stimulácia produkcie kolagénu, čo pomáha udržiavať pleť vypnutú a pevnú. A dokonca je vhodný aj na domáce použitie.

Kde sa Argirelin nachádza

Peptidy všeobecne sú základným stavebným prvkom proteínov vrátane kolagénu a elastínu, ale aj reťazcom v aminokyselinách. Priamo vplývajú na pevnosť a mladistvý vzhľad pleti. Patria k najpopulárnejším komponentom v starostlivosti o pleť.

Aké sú benefity Argirelinu

Argirelin má tri hlavné funkcie so synergickým efektom, ktoré priamo prispievajú k dlhodobo mladistvejšej, pevnejšej pleti.

  • predchádzanie tvorbe vrások – vďaka špecifiku Argirelinu prerušovať komunikáciu medzi svalom a nervom sa redukuje pohyb svalov a teda aj následná tvorba vrások,
  • stimulácia tvorby kolagénu – produkcia kolagénu podporuje zdravý a mladistvý vzhľad pokožky a predchádza tvorbe vrások,
  • udržiavanie hydratácie – vzhľadom k stimulácii tvorby kolagénu je priamo ovplyvňovaná a udržiavaná hydratácia pleti v jej hĺbke, čím sa predchádza vysušovaniu pleti.

Kedy siahnuť po Argireline

Práve v momente ak začínate na sebe badať prvé príznaky vrások vo výrazových líniách. Odstraňuje jemné aj hlboké vrásky, ktoré sa tvoria na pokožke pri častom alebo pravidelnom používaní výrazu tváre. Práve Argirelin uvoľňuje výrazové línie na tvári. Je maximálne účinný na mimické vrásky, ktoré vznikajú najmä v okolí úst, očí a na čele pri usmievaní alebo mračení.

Čo sú to výrazové línie

Výrazové línie sú dynamické záhyby, ktoré sa tvoria v pokožke, keď robíme rôzne výrazy tváre. V čase mladosti tieto čiary jednoducho zmiznú akonáhle sa naša tvár vráti do pokojovej polohy. Postupom času sa však tieto výrazové čiary stávajú trvalými, čo vedie k stále hlbším a výraznejším vráskam. 

Čo ich spôsobuje a ako vznikajú

Každý deň prežívame desiatky emócií. Každá z týchto emócií prirodzene prichádza s iným výrazom tváre. Po stovkách rôznych výrazov tváre za deň, 365 dní v roku, po niekoľko desaťročí, sa výrazové línie jednoducho začnú formovať.

Ako výrazovým vráskam predísť

Nepotešíme vás, ale úplne predísť im nedokážeme. Sú našou prirodzenou súčasťou v procese starnutia. Ako sme spomenuli, emócie, ktoré denne prežívame sa odrážajú aj na našej pleti. Môžeme sa však neustále snažiť eliminovať podnety na ich vznik a to tak, že nebudeme dlho zostávať v zamračenej emócií, so zvrašteným čelom.

Na ktorých miestach výrazové vrásky vznikajú

Vznikajú najmä na tvári. Bližšie si rozoberieme jednotlivé oblasti. Čo však treba zdôrazniť je, že na ich vznik pôsobia tak vonkajšie (UV žiarenie) ako aj vnútorné činitele (hormóny, dedičnosť, nesprávna životospráva). Veľmi zrozumiteľne opisuje problematiku vrások aj Estetické centrum Ivett.

Vráska medzi obočím

Počuli ste už slovo glabela? Tak je nazývaná vráska medzi obočím. Možno ju skôr poznáte ako vrásku hnevu. Zvyčajne sa tvorí zvisle v dvoch tenkých líniách. Takéto vrásky spôsobujú, že ich nositelia majú na pohľad zamračený výraz tváre, aj keď tomu tak nemusí byť.

Vrásky v okolí očí

Tieto vrásky sa tvoria od vonkajších kútikov očí a hovoríme im vejárovité vrásky podľa tvaru, ktorý majú. Vznikajú namáhaním očných svalov. Sú to prvé viditeľné vrásky. Vekom vytvárajú stále hlbšie línie, čím tvár pôsobí unaveným dojmom.

Vrásky na čele

Záhyby, ktoré sa na našom čele tvoria vodorovne. Môžu to byť veľmi jemné čiary alebo hlboko vytvorené vrásky. Vznikajú pri mračení alebo čudovaní sa. V súčasnosti vznikajú aj v dôsledku moderných technológií. Výrazný vplyv má nočné sledovanie na tablete a telefóne.

Periorálne vrásky

Ide o vertikálne ryhy pier – línie na perách, niekedy nazývané aj fajčiarske. Sú to drobné záhyby, ktoré sa tvoria tesne nad hornou perou. Prebiehajú zvisle od pery nahor k nosu. Najskôr sú veľmi jemné, ale časom môžu byť aj dosť výrazne viditeľné.

Nosoústne vrásky

Vznikajú v okolí úst, hovoríme im aj nasolabiálne ryhy. Bežne známe ako linky úsmevu alebo vrásky smiechu. Vedú od nosa ku kútikom úst a vekom sa viac a viac prehlbujú.

Rozdiel a výhody Argirelinu oproti Botoxu  

Hlavným rozdielom medzi Botoxom a Argirelinom je to, že Argirelin len spomaľuje vedenie nervových impulzov a tým svaly jemne oslabuje. Botulotoxín zastaví úplne prenos impulzov medzi bunkami, čo má značný vplyv na výraz tváre. Injekcie Botoxu nie sú vždy bezpečné a môžu byť kontraproduktívne.

Argirelin je bezpečný, nenákladný a neinvazívny. Ako prvý peptid s botulotoxínovým efektom dokáže bezbolestne a bez použitia ihiel zjemniť výrazové línie tváre. Jeho aplikáciou nedochádza k porušeniu integrity pokožky, nemá vedľajšie účinky a nemá vplyv na prirodzený výraz tváre.

Možnosti aplikácie  

Rovnako ako pri iných peptidoch je Argirelin látkou, ktorú viete nájsť v sérach, krémoch, ale aj maskách a tonikách. Okrem toho sa používa aj pri lokálnej aplikácii v salónoch krásy ako aktívna netoxická a bezpečná látka.  

Denný a nočný krém

Argirelin alebo aj Acetyl Hexapeptid v denných a nočných krémoch patrí k účinnej súčasti starostlivosti o pleť. Vyhladzuje mimické vrásky a zjemňuje textúru tváre. Podľa miesta aplikácie, ktorému sa chcete najviac venovať. Respektíve najúčinnejšie vyhladiť od vrások. Viete si vybrať krém určený na očné okolie, na okolie úst alebo masážny krém na pleť.

Sérum

Aplikáciou séra sa dostávajú účinné látky v najkratšom čase na miesto určenia. Argirelin v liftingovom sére dodáva pleti vlhkosť čo napomáha k uvoľňovaniu tvárového svalstva. Výsledkom je omladzujúci výraz a vypnutá tvár.

Argireline maska

Maska, ako aj ostatné prípravky s obsahom Argirelinu zaručujú botoxový efekt bez použitia botoxu. Počas pôsobenia masky dochádza k blokovaniu nervových buniek a svalových kontrakcií lícneho nervu čo vo výsledku znižuje hĺbku vrások a bráni tvorbe nových.

Tonikum

Pleťové tonikum slúži na finálne dočistenie pleti. Ak sa zameriavate na doplnenie tohto peptidu je vhodné zvoliť celú sadu prípravkov, ktoré obsahujú Argirelin od séra, krému, masky až po tonikum.

Starostlivosť a výsledný efekt pri používaní  

Ako prebieha pravidelná starostlivosť

Pri starostlivosti s krémami Dermabotexin klinické štúdie dokázali zníženie hĺbky vrások po 30 dňovej aplikácií 2x denne o 70%. Krémy a séra sa aplikujú najviac 60 dní. Po doznení účinkov, najskôr však 60 dní po poslednom nanesení, je možné aplikáciu opakovať rovnakú dobu. Tento cyklus môžete v ľubovoľnom počte opakovať. Uvedené dávkovanie uvádza SynCare Slovakia v sekcii Ošetrenia – DermaBOTEXIN. Intenzívna liečba pomocou masky je v prvom týždni denné použitie a následne je postačujúce 1-2x týždenne. Pre udržanie správneho efektu. Niektoré prípravky s obsahom Argireline® vo vysokej koncentrácií sú určené iba na požitie v salónoch, pod odborným dohľadom skúsenej kozmetičky.

Výsledky pravidelnej starostlivosti

Pleť vyzerá mladšie a vypnutejšie. Podporou tvorby kolagénu sa redukujú vrásky. Pleť si vytvára ochrannú bariéru čím napomáha k celkovému posilneniu štruktúry kože. S pravidelnou starostlivosťou o pleť s prípravkami s obsahom Argireline® vyzerá pleť o 5 rokov mladšia, a to už po pár dňoch používania. Ako sa preukázalo v klinických testoch, znížili sa aj ďalšie parametre používané na popis vrások, ako napríklad drsnosť a hĺbka. Peptidy okrem iného aj vyhladzujú pokožku, naprávajú jej narušené časti a zjemňujú štruktúru pleti. Pôsobia protizápalovo a pleť vďaka tomu dokáže efektívnejšie bojovať proti nečistotám.

Nežiadúce účinky

Španielska štúdia výskumu bezpečnosti z roku 2012 dospela k záveru, že neexistujú žiadne nepriaznivé účinky. Argirelin – oligobotulotoxin je peptid zložený z piatich organických aminokyselín bezpečných pre ľudský organizmus. Pôsobí na sval rovnako ako botulotoxín, ale netoxickým a bezpečným spôsobom.

Na záver by sme chceli dodať...

Multifunkčnosť a účinnosť peptidu Argireline® sa zameriava na hlavnú požiadavku trendu jednokrokovej starostlivosti, ktorý stojí za minimalistickou krásou; menej, ale účinnejších produktov, aby sa znížila časová náročnosť na každodennú beauty starostlivosť a zároveň sa stala udržateľnejšou.

Doprajte si pravidelné ošetrovanie pleti kvalitnou anti-ageing kozmetikou s obsahom účinných peptidov. Prinesie vám to zastavenie procesu starnutia a odstránenie aj hlbokých vrások. Prirodzené zlepšenie hydratácie a elasticity pokožky je pre pleť šetrnejšie a bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. 

Aby ste dostali svoju pleť do vynikajúcej kondície a naďalej si ju v tomto výbornom stave udržali, vyberte si ošetrenie tváre z našej širokej ponuky a zverte sa do rúk profesionálov v ALEXIA Beauty Studiu.


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›