3 invazívne procedúry pre zlepšenie vzhľadu našej pokožky: mikrodermabrázia - dermaplaning – hydradermabrázia

09.04.2023 • Vyznajte sa

3 invazívne procedúry pre zlepšenie vzhľadu našej pokožky: mikrodermabrázia - dermaplaning – hydradermabrázia: titulná fotka

Poznáte ich? Aké sú ich výhody a nevýhody? Pozreli sme sa nato zblízka.


Mikrodermabrázia, dermaplaning a hydrademabrázia sú tri rôzne typy kozmetických procedúr na zlepšenie vzhľadu pokožky.

Čo je mikrodermabrázia?

Mikrodermabrázia je minimálne invazívny estetický postup, ktorý pomáha vyhladzovať povrch pokožky a zlepšovať vzhľad jemných liniek, vrások, tmavých škvŕn a celulitídy. Mikrodermabrázia sa vykonáva pomocou špeciálneho zariadenia, ktoré používa mikrokryštály na odstránenie mŕtvej pokožky a stimuláciu tvorby nových buniek. Ide o jemný abrazívny postup. Týmto sa zlepšuje vzhľad pokožky a zvyšuje jej svetlosť a jas. Mikrodermabrázia má minimálne vedľajšie účinky a môže sa vykonať na tvári, krku, dekolte a rukách.

ALEXII je alternatívou bezbolestná mezoterapia v rámci ošetrenia tváre, krku aj dekoltu, ktorú vykonávame neinvazívne pomocou Tecar CRV Beauty prístroja.

Aký to je abrazívny postup?

Abrazívny postup je termín používaný na označenie postupu, pri ktorom sa používa jemný alebo hrubý materiál na odstránenie vrstvy povrchovej kože. Tento postup môže byť manuálny alebo mechanický a môže zahŕňať použitie materiálov ako sú kryštály, brúsne papiere alebo špeciálne nástroje.

Abrazívne postupy sú často používané v kozmetických procedúrach na zlepšenie vzhľadu pokožky, ako sú mikrodermabrázie, peelingy a dermaplaning. Môžu pomôcť zlepšiť vzhľad jemných liniek, vrások, hyperpigmentácie a celulitídy. Avšak abrazívne postupy môžu byť agresívne pre pokožku a môžu viesť k poškodeniu pokožky, ak nie sú správne vykonané. Preto je dôležité hľadať odborné rady a poradenstvo pred začatím akéhokoľvek abrazívneho postupu.

Neinvazívnou voľbou sú peelingy, ktoré môžu, ale nemusia obsahovať jemné abrazívne častice, napríklad sopečný piesok a s ich pomocou sa zbavujeme odumretých buniek.

Výhody a nevýhody mikrodermabrázie

Aj invazívne metódy majú svoje pre a proti.

Mikrodermabrázia má nasledujúce výhody; odstraňuje vrstvu povrchovej kože (čo môže pomôcť zmierniť vzhľad jemných liniek a vrások), zlepšuje hyperpigmentácie, zlepšuje textúru pokožky (jej hladkosť a rovnomernosť),

Je dôležité si uvedomiť, že mikrodermabrázia môže viesť k nežiadúcim vedľajším účinkom, ako sú suchosť, sčervenanie a citlivosť pokožky, podráždenie alebo dokonca pigmentácia pokožky.

Mikrodermabrázia má aj svoje nevýhody; časovo a finančne náročná (vyžaduje si viacero procedúr), môže byť bolestivá pre niektorých ľudí a ak nie je správne vykonaná, môže to viesť k riziku infekcie pokožky.

Je dôležité zvážiť všetky výhody a možné nevýhody mikrodermabrázie pred rozhodnutím sa pre túto procedúru. Určite odporúčame hľadať odborné rady a poradenstvo od kvalifikovaného odborníka, aby ste sa vedeli správne rozhodnúť.


Čo je dermaplaning?

Dermaplaning je minimálne invazívna estetická procedúra, ktorá zahŕňa použitie špeciálneho noža na odstránenie mŕtvej pokožky a chĺpkov z povrchu tváre. Postup je bezbolestný a jeho cieľom je vyhladzovať pokožku, odstrániť jemné linky a vrásky, a zlepšiť textúru pokožky. Dermaplaning môže byť tiež prospešný pri odstraňovaní ľahkých tmavých škvŕn a hyperpigmentácie. Postup je bezpečný pre väčšinu typov pleti, ale nemal by sa vykonávať na pokožke so závažnými akné alebo s vyrážkami.

V Alexia beauty štúdiu neinvazívnym ošetrením s použitím Phorma Beauty Laseru 3.0 a Biofiller gélu s účinnou látkou - Vitamínom C, získame taktiež viditeľné výsledky vo farebnom zjednotení tónu pokožky a zmiernenie hyperpigmentácie.

Metóda dermaplaning a jej výhody/nevýhody

Výhodou je čistenie pokožky od mŕtvych buniek, vylepšenie textúry pokožky a stimulácia tvorby kolagénu. Nie je však vhodná pre každý typ pokožky, pri citlivej pleti môže dôjsť k výskytu pieh.

Celý postup trvá zvyčajne približne 30 až 60 minút a počet potrebných sedení sa môže líšiť v závislosti od stavu pokožky a cieľov, ktoré chcete dosiahnuť. Vždy je dôležité hľadať radu od odborníka, aby sa zabezpečilo, že dermaplaning je vhodný pre váš typ pokožky a že bude správne vykonaný.


Čo je hydradermabrázia

Hydradermabrázia je minimálne invazívny estetický postup, ktorý používa vysoký prúd tekutiny na čistenie pokožky, exfoliáciu a hydratáciu. Hydradermabrázia môže zahŕňať použitie peelingových látok na zlepšenie účinku ako sú kyseliny glykolová, mliečna a salicylová. Cieľom postupu je zlepšiť vzhľad pleti, zmierniť jemné linky a vrásky, odstrániť tmavé škvrny a zvýšiť hydratáciu pokožky. Hydradermabrázia je bezpečná pre väčšinu typov pleti, ale nemala by sa vykonávať na pokožke so závažnými akné alebo vyrážkami.

Výhody hydradermabrázie

Snáď najvýznamnejšou výhodou je zlepšenie hydratácie pokožky, ktorá zlepší svoj vzhľad a podporí aj tvorbu nového kolagénu. Naopak nevýhodou, okrem finančnej náročnosti môže byť aj mierne nepohodlie až štipľavosť počas ošetrenia a začervenanie pokožky.

Rovnako hydratačné a omladzujúce ošetrenie si môžete dopriať aj v ALEXII vďaka nášmu najnovšiemu prístroju – Coolifting. S touto revolučnou metódou ošetrenia pleti dosiahneme hĺbkovú hydratáciu a žiarivé vypnutie, lifting a rozjasnenie pleti ako aj redukciu vrások a prevenciu pred ich vznikom. V dlhodobom horizonte naštartuje procesy tvorby nového kolagénu v pokožke a prispieva k zlepšeniu jej elasticity a pružnosti.


Zhrnutie na záver...

Mikrodermabrázia: Ide o jemný abrazívny postup, ktorý odstraňuje vrstvu povrchovej kože pomocou mikroskopických kryštálov.

Dermaplaning: Ide o procedúru, pri ktorej sa používa špeciálne nástroj na odstránenie vrstvy mŕtvej kože a chĺpkov. Táto procedúra môže zlepšiť vzhľad pleti, redukovať jemné linky a vrásky a zlepšiť absorpciu kozmetických výrobkov.

Hydradermabrázia: Ide o hĺbkovú hydratačnú procedúru, pri ktorej sa používajú špeciálne prístroje na vstrebávanie hydratačných krémov do pokožky. Tento postup môže pomôcť zlepšiť hydratáciu pokožky, redukovať jemné linky a vrásky a zlepšiť celkový vzhľad pokožky.

Je dôležité si uvedomiť, že každý typ procedúry má svoje výhody a nevýhody a nie každý typ môže byť vhodný pre každého. Je dôležité hľadať odborné rady a poradenstvo pred začatím akéhokoľvek typu procedúry.


U nás v ALEXIA Beauty Studiu používame výhradne neinvazívne a bezbolestné prístroje na skrášľujúce a omladzujúce procedúry. Pred každým ošetrením s klientami diskutujeme a spoločne hľadáme to najvhodnejšie ošetrenie pre získanie želaného výsledku s ohľadom na aktuálny stav pokožky.


Zverte sa do rúk profesionálov a využite služby ALEXIA Beauty Studia v Trenčíne.

Objednajte sa:

Tešíme sa na vás
Team Alexia®


Galéria k článku

Darčekové poukazy Alexia

Darčekové poukazy

Práve darčekový poukaz vie potešiť osobu, na ktorej nám záleží. Vy iba obdarujte a o všetko ostatné sa už postaráme my. Kúpte darčekový poukaz a prekvapte. Vyhotovenie a odovzdanie vieme zrealizovať expresne aj v deň objednania.

Ponúkame vám darčekové poukazy v rôznych hodnotách, využiteľné na všetky naše služby.

Pre dostupné sumy a objednávky nás kontaktujte ›